Bajorország terve a következő időszakra

Bajorország husvét

***Frissítés*** Nem lesz ünnepnap húsvétkor a Nagycsütörtök és a Nagyszombat Németországban! Markus Söder ma adott sajtótájékoztatót Bajorország további terveiről. Az oltást és a tesztelést helyezi középpontba, méghozzá úgy, hogy április 1-től elindítja a háziorvosoknál is az oltást és a tesztelési lehetőségeket is megnöveli.




Április 12-ig nem lesz további nyitás, mert arra számítunk, hogy a járványügyi számok tovább nőnek. A vírusmutáns a fiataloknál is gyorsan terjed.

– mondta Söder.

Markus Söder elmondta, hogy Bajorországban már március 31-től 1.500 háziorvosnál megkezdődhet az oltás beadása.

Ezen kívül még bejelentette, hogy 3-4 régióban olyan nyitási modell-projektet indítanak április 12-től, ahol teszteléssel nagyobb nyitási lehetőség lesz, akárcsak Tübingenben.

Ugyancsak április 12-től tervez nyitást az alacsony fertőzöttségi területeken tesztelés nélkül, a magasabbaknál teszteléssel.





A tesztelési lehetőségeket minden régióban megnövelik, főleg a gyors-tesztelésre.

Iskolák Bajorországban

Április 12. után váltakozó oktatás lesz ott, ahol a fertőzöttségi szint nem haladja meg a 100-as értéket.

Ahol meghaladja, ott távoktatásra állnak át, kivéve a végzős osztályokat, az alsó tagozat 4. osztályát, a gimnázium 11. évfolyamát és a szakiskolákat.

Kötelező tesztelés

Az iskolákban azonban csak azok vehetnek részt az oktatásban, tanárok és iskolások közül is, akik max. egy 48 órás negatív korona teszttel rendelkeznek, vagy az iskolába végeztették el az öntesztet és negatív eredménye lett.

Mindenki más távoktatásban marad. A tanároknak is min. hetente kétszer kell korona tesztet végezniük.

Markus Söder mai sajtótájékoztatója 22:45-tól

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.