Bajorországban, Ansbachban támadt egy afgán menekült járókelőkre késsel és Allahu Akbar-t kiáltott

Ansbachban, Bajorországban egy afgán késsel támadt a járókelőkre

Csütörtök este több járókelőre is rátámadt késsel egy férfi a bajorországi Ansbachban, akit a rendőrség végül lelőtt. A férfi elutasított menedékkérő volt. A támadás során azt kiabálta, hogy “Allahu Akbar”.
Csütörtök este 18:00 óra körül Bajorországban, Anspbachban a főpályaudvarnál egy afgán menekült több járókelőre is rátámadt késsel. Két személyt, egy 17 éves és egy 20 éves fiatalt megsebesített.

Amikor a rendőrök a férfit meg akarták fékezni, a rendőrökre támadt. Ezután a rendőrök lelőtték és olyan súlyosan megsérült, hogy az azonnali újraélesztési intézkedések ellenére a helyszínen meghalt.

A tettes többször is azt kiabálta, hogy “Allahu Akbar” (“Isten nagy”) – közölte csütörtök este a rendőrség szóvivője.

Emiatt a nyomozó hatóságok jelenleg intenzív vizsgálatokat folytatnak. Azt is vizsgálják, hogy a bűncselekmény iszlamista vagy terrorista háttérrel hozható-e összefüggésbe.
A támadó afgán állampolgár volt, 2015-ben kért menedéket Németországban, de elutasították. A 30 éves afgánnak csak ideiglenes tartózkodási engedélye volt, amely egy hét múlva járt volna le, mondta Dieter Hegwein, a rendőrségi nyomozás vezetője.

A tettest korábban többször is elítélték már

A rendőrség közölte, hogy korábban az afgán férfi már öt testi sértés, valamint szexuális bűncselekmény és a kábítószertörvény megsértéséért büntetett előéletű volt. A környezetében tartott házkutatás során többek között antidepresszánsokat foglaltak le – mondta Hegwein.

Forrás Foto: Ansbacher Blaulicht Facebook


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.