Bajorországban december 10-től megszüntetik a maszk-kötelezettséget a helyi tömegközlekedésben

Bajorországban még karácsony előtt megszüntetik a maszk-kötelezettséget a tömegközlekedésben. Más tartományok is követni fogják.




Bajorországban december 10-től eltörlik a maszkviselési kötelezettséget a helyi tömegközlekedési eszközökön, a tartomány járványügyi rendelete december 9-én jár le.

A döntés a jelenlegi stabil járványügyi helyzetnek köszönhető. December 10-től már csak ajánlott lesz a maszkok viselése.

A tartományban, a többi német tartományhoz hasonlóan, még 2020 áprilisában vezették be a maszk viselését. Ahogy csökkent a súlyos megbetegedések száma, úgy vonták fokozatosan vissza.

Az orvosi rendelőkben, kórházakban kötelező lesz január 20-ig.




A bajor egészségügyi miniszter elmondta, hogy Európa 27 országából 23-ban már nincs maszk-kötelezettség.

A távolsági közlekedésben marad

A tartományok maguk dönthetnek arról, hogy a helyi közlekedésben kötelező-e a maszk használata, a távolsági közlekedésért viszont a kormány a felelős.

A jelenlegi törvény szerint a maszk viselésének kötelezettsége 2023 áprilisáig érvényes a távolsági vonatokon és buszokon.

A bajor tartományi kormány már egy ideje kifogásolja, hogy a repülőgépeken eltörölték a maszk viselésének kötelezettségét, de a távolsági közlekedésre továbbra is vonatkozik.

Ma reggel Lauterbach német egészségügyi miniszter azt tweetelte, hogy a Robert Koch Intézet igazgatója és ő egybehangzóan látják a helyzetet:

A kórházak tele vannak, még mindig túl sok a korona-halott, és sok a más légúti megbetegedés. Elutasítottuk egyes tartományok azon kívánságát, hogy most megszüntessük az izolációs-és a maszk-kötelezettséget.




Sachsen-Anhalt tartományban december 8-tól szüntetik meg a maszk-kötelezettséget, Schleswig-Holstein tartományban a jövő héten tervezik.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.