Bajorországban jövő héttől megszűnik az FFP2 maszk-kötelezettség – új rendelet lép érvénybe

Bajorországban új rendelet lép életbe

Jövő héttől Bajorországban is új korona rendelet lép érvénybe. Megszűnik az FFP2 maszkviselés kötelezettség és már nem a járványügyi számok lesznek a mérvadóak, hanem a kórházi telítettség, mondta Söder.




Bajorországban a jövő héttől új korona szabályok lépnek érvénybe a járványügyi értékektől függetlenül, mivel már sokan be vannak oltva.

Frissítés: Az új rendeletről részletesen itt lehet olvasni, szeptember 2-tól lép életbe.

Markus Söder jelentette be, hogy a jövőben az un. kórházi lámpa határozza majd meg, mikor lépnek a szigorítások érvénybe. A járványügyi számok helyett a kórházakban lévő COVID betegek számát fogják figyelembe venni sárga és piros jelzéssel.

Egy érthető és egyszerű szabályozást vezetünk majd be“, mondta Söder. Az alap marad a héten bevezetett 3G szabály, vagyis negatív teszttel is lehet menni mindenhova annak, aki nincs beoltva.




Az FFP2 maszkkötelezettség Bajorországban megszűnik, elég lesz a sima orvosi maszk. Ezt még tavaly ősszel vezette be a tartomány pl. a tömegközlekedésben, vonatokon, üzletekben. Ha azonban a megbetegedések száma növekszik, ismét bevezethetik.

Söder kihangsúlyozta, hogy nem lesz olyan lezárás, amilyen az első három korona hullámban volt. “Ez az oltottakkal és a gyógyultakkal szemben jogilag már nem lehetséges.

A kontaktkövetés pl. éttermekben megmarad, vagyis továbbra is le kell adni a vendégeknek a személyes adataikat.

Bajorországban kedden lesz a parlamenti tárgyalás, ekkor döntenek a pontos rendeletről.




Forrás Cimlapfoto Olaf Kosinsky under the free licence CC BY-SA 3.0-d


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.