Beindult a bevásárlóturizmus Bajorországban

beindult a bevásárlóturizmus Bajorországba

Bajorországban a 2G-szabályt a kereskedelemben hatályon kívül helyezte a közigazgatási bíróság. Ez a szabály azonban továbbra is érvényben van más tartományokban, például Baden-Württembergben.
A baden-württembergi Ulmban továbbra is érvényben van a 2G szabály az üzletekben, vagyis csak az oltottak és a gyógyultak mehetnek be az üzletekbe vásárolni. A szomszédos Neu-Ulmban, Bajorországban már nincsenek ilyen korlátozások a vásárlóknak.

A bajor közigazgatási bíróság Bajorországban hatályon kívül helyezte a szabályozást, bár a kereskedelemben továbbra is érvényben van az FFP2 maszk-kötelezettség, a távolságtartási kötelezettség és a négyzetméterenkénti maximális létszám.

A Baden-Württembergi Kereskedelmi Szövetség (HBW) elnöke, Herman Hutter abszurdnak minősíti ezt a helyzetet. “Ez az állapot fenntarthatatlan és az amúgy is súlyosan sújtott baden-württembergi kereskedelem így fontos bevételtől esik el“, mondta Hutter.

A határhoz közeli lakosok inkább Bajorországba járnak át vásárolni.
Az FDP a 2G beszüntetését követeli Baden-Württembergben

Baden-Württembergben is meg kell szüntetni a 2G szabályt a kereskedelemben, követeli Hans-Ulrich Rülke, az FDP frakcióvezetője a Baden-Württemberg tartományi parlamentben.

Winfried Kretschmann (zöldek) miniszterelnöknek fel kell oldania ezt az intézkedést, hogy elkerülje a bevásárlóturizmust a szomszédos tartományba“, mondta Rülke.

Január 24-én ismét miniszterelnöki konferencia

A hétfői kormány és tartományi miniszterek konferencián nem terveznek újabb szigorításokat meghozni, de enyhítésre sem kell számítani, csupán annak kilátásba való helyezésére a következő találkozóig, ami február 14-én lesz.

Baden-Württemberg a héten ezután hozza meg a saját tartományi döntéseit, ahol esetleg már szóba jöhetnek enyhítések a tartományban.

Lauterbach a szabályok megszüntetését lépésről lépésre tervezi, miután a járványügyi hullám alábbhagy. Korábban azt nyilatkozta, hogy február közepére várja a hullám tetőzését.

Kevesebb lesz a PCR-tesztelés

Egyik fő terv a hétfői döntéshozatalnál, hogy a PCR-vizsgálatok elvégzését a túlterhelt laborok miatt korlátozni akarják, és elsősorban csak az úgynevezett sérülékeny csoportok számára fenntartani (pl. idősek és immunhiányosak), valamint a klinikákon, praxisokban és gondozó intézményekben dolgozó ápolónők, orvosok és egyéb alkalmazottak részére.

A lakosság többi részénél a koronagyanús esetet a jövőben csak antigén gyorstesztek segítségével akarják ellenőrizni. Ha szükséges, több különböző gyártótól származó tesztet kell alkalmazni.

Tervezik azt is, hogy a kontatkövetéseket is országosan lecsökkentik és az emberek saját felelősségére bízzák.

Friss hírekért kövesd a Youtube csatornánkat!

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.