Berlin, München, Frankfurt is betiltotta a palesztin-szimpatizáns felvonulásokat

Október 11-ére szerveztek Berlinben demonstárciót a “Szabad Palesztináért” 250 résztvevővel, melyet a rendőrség betiltott. Október 9-én hétfőn több ilyen felvonulás is volt Németország szerte.
Október 8-9-én, hétvégén és hétfőn Németország több városában is kivonultak az utcára a palesztin-szimpatizáns emberek. Ezek után Berlinben a következő bejelentett tüntetés 11-én szerdán lett volna, melyet a rendőrség betiltott.

A rendőrség a korábbi események tapasztalatai alapján döntött így. ill. mert uszító és antiszemita jelszavakkal, erőszakos kirohanásokkal és az erőszak dicsőítésével vonulnak ki az utcára.

Egy szabad Palesztináért” jelszóval akartak demonstrálni Neukölln-ben (Berlin) 250 fővel október 11-én. A Brandenburger Tor-nál tervezett demot a szervezők lemondták.

A tiltás ellenére is kivonultak az utcákra Neukölln-ben

A palesztin támogatók két tüntetésének betiltása ellenére október 11-én több százan gyűltek össze Berlin-Neuköllnben. A rendőrség délutántól kezdve többször közbelépett, hogy megakadályozza a gyülekezést.
A rendőrség minden felvonulót igazoltatott, volt akit őrizetbe is vett.

Korábban Kai Wegner, Berlin polgármestere is felszólalt a tüntetés betiltása mellett. A CDU-s politikus azt mondta, attól tart, hogy egy ilyen demonstráción olyan dolgok történnének, amelyeket nem szeretnénk Berlin utcáin látni.

Wegner szerint nem szabad, hogy megismétlődjenek a terrortámadással kapcsolatos nyilvános együttérzés- és örömnyilvánítások, mint amilyen a hétvégén Neuköllnben történt. A terror, a gyilkosság és a túszejtés nem tűrhető – mondta a kormányzó polgármester.

A palesztinbarát tüntetések betiltása után a szervezők rasszizmussal vádolják a rendőrséget.A tüntetéseket rasszista alapon tiltották be“, írta egy szervező, aki fellebbezett is a tiltás ellen.

München is betiltotta

München is azonnali hatállyal betiltotta a palesztinbarát tüntetéseket. Dieter Reiter a Jakobsplatzon tartott izraeli megemlékezésen tette a bejelentést.

Nem tűrjük tovább a terrortámadások megünneplését.

– mondta München polgármestere.

A “Palestine Speaks” nevű csoport által péntekre meghirdetett müncheni tiltakozó menet betiltását korábban Ludwig Spaenle (CSU) bajorországi antiszemitizmusügyi biztos és Pinchas Goldschmidt főrabbi, az Európai Rabbik Konferenciájának (CER) elnöke is követelte. “Felszólítom az illetékes hatóságokat, hogy merítsenek ki minden jogi lehetőséget a tüntetés betiltására” – mondta Spaenle sajtónyilatkozatában.
Goldschmidt Reiterhez intézett nyílt levelében azt írta: “Nyilvános platformot nyújtani olyan szervezeteknek és támogatóiknak, akik dicsőítik és támogatják a terrort, és így Izrael államot és lakosságát ki akarják irtani, sértés lenne az itt élő zsidó lakossággal szemben, és az erőszak magas fokú veszélyforrásaival járna együtt“.

Nem csak péntekre, szombatra is szerveztek felvonulást.

Frankfurt is a tiltás mellett döntött

Frankfurt október 11-én szerdán tiltott be több tervezett palesztinbarát tüntetést a belvárosban. A tüntetések szították a konfliktust – indokolta Mike Josef (SPD) polgármester. “Az erőszak dicsőítését nem szabad megengedni városunk utcáin“.

Stuttgartban az izrael-szimpatizáns felvonulás közelében kb. 150 palesztin-szimpatizáns is jelen volt rendbontás nélkül, számolt be róla az SWR. A rendőrség fokozottan felügyelte a helyszínt.

Németország minden Hamász-t támogató tevékenységet betiltott

Scholz kancellár bejelentette a Hamász németországi tevékenységének betiltását. Az EU egyébként terrorszervezetként tartja nyilván.
A törvény szerint aki a tevékenységi tilalmat megszegi, bűncselekményt követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztésre vagy pénzbüntetésre ítélhető. A pontos betiltott cselekményeket a belügyminisztérium határozza meg. Ilyenek pl. a Hamászt támogató propagandaanyag terjesztése, Németországból pénz adományozása a Hamásznak, résztvétel a Hamász gyűléseken, vagy szimbolumukat, jelzésüket használni.

Az iszlamista Hamász a pénteki napra mozgósításra szólított fel, Izrael ezért külföldön is figyelmezteti állampolgárait. A Szövetségi Bűnügyi Hivatal növeli a németországi zsidó intézmények védelmét.

Forrás  Címlapfoto TRT Deutsch video facebook


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.