Berlinben októbertől jön a 29 Eurós havi jegy a tömegközlekedésben – az országosról a héten döntenek

Berlin olcsó tömegközlekedés

Berlin polgármestere Franziska Giffey úgy döntött, hogy a Németországban szeptemberben lejárt 9 Eurós jegyet a tömegközlekedésben Berlinben októbertől három hónapon át felváltja a 29 Eurós jegy. Az országos megoldásról még folynak a tárgyalások.
Berlin az olcsó tömegközlekedés híve, ezért Berlin polgármestere, Franziska Giffey (SPD) a tervezettek szerint októbertől bevezeti a városban a 29 Eurós havi jegyet, ami 3 hónapon keresztül, decemberig lesz érvényben. Ennek költségeit teljes mértékben Berlin viseli – mondta Giffey. 

A jegyet autómatákban nem lehet majd megvásárolni, az online vásárlást ajánlják, és csak Berlinben lesz érvényes.

A VBB-Umweltkarte Berlinen belül egyébként 86 Euró havonta, 1 éves előfizetéssel 63 Euróba kerül. A szociális kártyát használók számára az ár nem változik, továbbra is marad a havi 27,50 Euró.
Az országos 9 Eurós jegy utódja

A mai napon tárgyalja a német kormány a nyári 3 hónapig tartó országos 9 Eurós jegy utódját, amely januártól lenne érvényes.

Erre 1,5 milliárd Eurót kívánnak rendelkezésre bocsátani, a tartományok ugyanekkora összeggel vennének részt benne. A tervezet szerint a jegy havi ára 49 és 69 Euró között lesz. A miniszterek a találkozót követően sajtótájékoztatón kívánnak tájékoztatni az eredményekről.

Frissítés: Október 12-ig akarnak dönteni, és addig egy külön munkacsoport dolgozik azon, hogy megtalálják a jegy megfelelő utódját, ami a kormánynak többe fog kerülni.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.