Biontech/Pfizer: jöhet az oltás 5 éves kortól?

Biontech Pfizer alapító oltás 5 éves kortól

A mainzi vakcinagyártó Biontech/Pfizer újabb sikerről számol be. Október közepétől kezdődően Németországban az első 12 év alatti gyermekeket is beoltathatják a korona védőoltással.




Az elkövetkező hetekben bemutatjuk a 6-11 éves korosztályáról szóló tanulmányunk eredményeit a hatóságoknak, és kérelmezzük az oltás  jóváhagyását világszerte ennek a korcsoportnak. A vakcina ugyanaz, de kisebb adag, és kevesebbet kell belőle beadni.

– mondta Özlem Türeci (cimlapfotó), a BionTech főorvosa és egyik alapítója.

Már készülnek a gyártásra.

A Biontech cég egyik alapítója
A török származású Uğur Şahin, a Biontech igazgatója és egyik alapítója Foto: By Stefan Albrecht / BioNTech, CC BY-SA 4.0,

A vakcinagyártó szerint befejezték a szükséges előzetes vizsgálatokat. Ezeket most fel kell készíteni a jóváhagyó hatóságok, például az EMA számára. “Minden jól néz ki és a tervek szerint halad” – mondta Uğur Şahin, a BionTech igazgatója.




A tervek szerint 2021. végéig meglesznek a tanulmányi adatok a 6 hónapos és idősebb korosztály számára is.

Mindkét BionTech alapító ismét hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy meggyőzzék a bizonytalan és oltatlan embereket az oltásról a következő hetekben.

A társadalomnak még kb. 60 nap áll rendelkezésére, hogy elkerülje a kemény telet. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ebben a majdnem két hónapban minél több embert mozgósítsunk. Mindenki, aki oltva van, segít. Nem szabad feladnunk.

– mondta Şahin.


Forrás Cimlapfoto By Stefan Albrecht / BioNTech, CC BY-SA 4.0, 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.