Bombariadó volt a ZDF mainzi épületében – több iskolában is volt Németország szerte

A ZDF mintegy 600 dolgozójának ma reggel bombariadó miatt kellett elhagynia a mainzi Lerchenberg-ben lévő irodáját. Az érintett épületekben végrehajtott rendőri átvizsgálást követően mindent rendben találtak. Több iskola ellen is érkezett fenyegetés Németországban.
Hétfő reggel bombariadó volt a ZDF mainzi TV székházában és két épületét ideiglenesen ki kellett üríteni. A műsorszolgáltató szóvivője szerint mintegy 600 alkalmazottnak kellett elhagynia a ZDF Lerchenberg-ben lévő épületét. A TV műsorokat azonban emiatt nem kellett megszakítani.

Körülbelül másfél óra alatt ért véget a rendőrségi bevetés és a személyzet visszatérhetett – közölte egy szóvivő. A bombafenyegetés a mainzi rendőrséghez érkezet, az épületeket ezután kutatták át kutyák segítségével.

Az Állami Bűnügyi Hivatal szakértői által a postán érkezett levél kiértékelése azt mutatta, hogy jelenleg nincs konkrét veszélyre utaló jel” – mondta a rendőrség. A fenyegetés jellegéről a folyamatban lévő nyomozás miatt nem közöltek részleteket.
Németország szerte bombariadók az iskolákban

Németországban legalább hat iskolában volt bombariadó. A bajorországi Augsburg, Regensburg, a baden-württembergi Karlsruhe és Mannheim, az észak-rajna-vesztfáliai Solingen, valamint a türingiai Erfurt fővárosában lévő iskolák voltak érintettek. A hét elején több száz tanuló számára elmaradt a tanítás.

Október 20-án pénteken Bajorországban, Bayreuth-ban volt Hamas jellegű bombariadó egy iskolában, és emiatt maradt el egész nap a tanítás. A rendőrség nagy létszámú kontingenst vezényelt az érintett iskolákhoz. Az iskolákat kutyák segítségével kutatták át, gyanús tárgyakat nem találtak.

Erfurtban a rendőrség szerint a fenyegetés e-mailben érkezett. Ez volt a helyzet Regensburgban és Augsburgban, Bayreuthban is.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.