Botrány Németországban! A 14 éves lány meggyilkolása után a politikusok hallgatnak

Hallgatnak a politikusok Németországban a meggyilkolt 14 éves lány esete után

Egy nappal a 14 éves lányt ért halálos késtámadás után nagy a gyász Illerkirchbergben. Baden-Württembergből Thomas Strobl (CDU) belügyminiszter a városházán írta alá a részvétnyilvánító könyvet. A tartományi miniszterelnök botrányos kijelentést tett, a többi politikus hallgat.




Nagy a döbbenet az Illerkirchbergben (Alb-Donau körzet) történt gyilkosság után. Számos ember virágot helyezett el, de csak két helyi politikus nyilatkozott, miután egy menekült megölt egy 14 éves iskolába tartó lányt, osztálytársát, egy 13 éves lányt pedig életveszélyesen megsebesített.

Németország politikusai mélyen hallgatnak és megpróbálják az ügyet elbagatelizálni, miközben a szociális médiákban is hatalmas a felháborodás.

Ezek szerint a német politikusok nem tartják érdemesnek az esetet arra, hogy a részvétüket nyílvánítsák ki és hozzászóljanak a tragédiához. Ezt egész Németország értetlenkedve fogadja.

Az SWR közhasznú médiában a Facebook posztjai alatt le is tiltotta a hozzászólási lehetőségeket! A helyi politikusok pedig semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A helyszínre csak Strobl BW belügyminisztere ment ki részvétét nyílvánítani, a videóban az áll:

Nincs ok a gyűlölködésre és az uszításra.

Kedd délután az ulmi alevi közösség nagyszabású megemlékezést tartott a meggyilkolt 14 éves elhunyt lány emlékére, aki török származású volt.

Sok török származású nő és férfi a helyi politikusokat tette közösen felelőssé a gyilkosságért.

Köztudott, hogy a menedékkérők időről időre zaklatják a lányokat és a szemközti óvoda gyermekeit is.

– mondta egy ulmi többgyermekes édesanya.

Az SWR indoklása a hozzászólások letiltására:

“Kedves közösség, általában nem szoktuk kikapcsolni a hozzászólási funkciót. A hozzászólásokban elhangzó újabb idegengyűlölő kijelentések miatt azonban úgy döntöttünk, hogy kikapcsoljuk a hozzászólási funkciót ehhez a bejegyzéshez. Megértésüket kérjük. Az SWR Aktuell csapata.”

Délelőtt Winfried Kretschmann (Zöldek) Baden-Württemberg miniszterelnöke is megszólalt és óva intett mindenkit attól, hogy párhuzamot vonjon Németország menekültpolitikája és az eset között.

A esetnek semmi köze az ország menekültpolitikájához, és arra kérek mindenkit, hogy ne is hozzon semmilyen összefüggést a cselekmény kapcsán. Még nem ismerjük az elkövető inditékát. Nagyon komolyan vesszük a társadalmi hangulatot az eset után.

– mondta Kretschmann a felháborító kijelentésében. A helyszínen nem jelent meg.




Strobl belügyminiszter aláírta a részvétnyilvánító könyvet

Kedden délután megérkezett Illerkirchbergbe Thomas Strobl, Baden-Württemberg belügyminisztere is. Aláírta a részvétnyilvánító könyvet a városházán. Ahmet Başar Şen török nagykövet is jelen volt.

Şen a támadás teljes körű kivizsgálására szólította fel. A bűncselekmény nagyon felkavarta a török közösséget, mondta Ahmet Basar Şen, amikor kedden a helyszínen járt.

Ki ez? Ki tette ezt és miért? Ezeket a kérdéseket most mind tisztázni kell.

– mondta, hozzátéve, hogy a nagykövet támogatásáról biztosította a nyomozást. Saját bevallása szerint meglátogatta a meggyilkolt lány családját. A török közösség részvétét fejezte ki a szülőknek – mondta Ahmet Basar Sen.

Semmi nem utal politikai vagy vallási indíttatásra

– mondta Thomas Strobl.

A rendőrség közölte, hogy nincs információjuk a gyanúsított lehetséges indítékáról.




Két férfit elengedtek

A két férfit, akiket hétfőn a feltételezett gyanúsított mellett letartóztattak, időközben szabadon engedték. Ezt az ulmi rendőrkapitányság szóvivője kedden megerősítette. A két férfi elleni gyanú nem igazolódott be, így ismét szabadlábra kerülhettek.

Amit a tettesről eddig tudni – tartózkodási engedéllyel van Németországban

Az eritreai menekült 2016-ban érkezett Németországba. Azóta nem került a rendőrség vagy a külügyi hatóság látókörébe, csak a közlekedési kihágásai voltak, írja a Frankfurter Allgemeine. A feltételezett elkövető a tartózkodási törvény 25. szakaszának (3) bekezdése szerinti tartózkodási engedéllyel rendelkezik. Nem tartozik a genfi menekültügyi egyezmény hatálya alá, de kiegészítő védelmet élvez, mivel hitelt érdemlően bizonyítani tudta, hogy életveszélyben lenne, ha visszatérne Eritreába.

Egyelőre semmi nem utal arra, hogy a gyanúsított és áldozatai között korábbi ismeretség lett volna.

A súlyosan sérült 13 éves lányt még mindig egy klinikán kezelik, de már nincs életveszélyben, az ügyészség kihallgathatja. A vádlott továbbra is hallgat a vádakról.

Eltemették a lányt

Két nappal a halála után a 14 éves Ece S.-t az Ulmtól délre fekvő Oberkirchbergben temették el. A temetésre muszlim szertartás szerint került sor az oberkirchbergi temetőben.

A gyászszertartáson több mint 1500-an vettek részt. Sokan az alevi közösséghez és a család baráti köréhez tartoznak.

A család a temetőben lévő nyitott koporsónál vehetett búcsút a kislánytól. Normális esetben a muszlim temetést a halál napján kell megtartani, ami itt az ügyészi vizsgálat miatt nem volt lehetséges. A boncolás során kiderült, hogy Ece S. szúrt sebek következtében elvérzett.

Egy biztos, ha ennek bármi nagyobb visszhangja lesz, az csak a németországi török közösségnek lesz köszönhető, és ezt többen is leírták a közösségi médiákban.




Illerkirchberg már 2019-ben menekültek erőszakoltak meg egy 14 éves lányt

Az áldozat akkor is egy 14 éves lány volt, akit négy 17 és 26 év közötti iraki és afgán férfi erőszakolt meg.

Akkor is szerepet játszott egy menekültszálló – de nem ugyanaz, amelyik előtt hétfőn a késes támadás történt.

A férfiak 2019 halloween éjszakáján Ulmban ismerték meg a lányt, majd csábították el a mintegy 10 kilométerre lévő Illerkirchbergben lévő menekültszállóra. Ott az elkövetők kábítószert adtak a lánynak.

Ítéletre 2021 márciusában került sor, ekkor egyenként több mint két év börtönbüntetést kaptak az ulmi tartományi bíróságtól.

Elterelő hírek

A mai nap folyamán a német média fő témája már egy terrorista szervezet elleni németországi rendőrségi akció volt, amelyben 13 gyanúsított birodalmi állampolgár (Reichsbürger) került őrizetbe. A művelet egyik fókuszpontja Baden-Württembergben volt, írja az SWR.

A rendőrség nagyszabású akcióban számolt fel egy un. terrorista csoportot, amely állítólag politikai puccsot tervezett Németországban, mely szorosan kapcsolódik a “Reichsbürger” csoporthoz.

A szerdán letartóztatott 25 gyanúsított több mint fele a Reichsbürger német jobboldali csoport tagaja és már őrizetben vannak.

A hírnek semmi hírértéke nincs, és hiába próbálja a fősodrású német média ezzel elárasztani a híreket nemzetközi szinten is, a hozzászólásokból is kiderül, hogy ez senkit nem érdekel, és mindenkit inkább a 14 éves lány esete aggaszt Németországban.

Forrás Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.