Breaking: két rendőrt lelőttek Rheinland-Pfalzban közúti ellenőrzés közben, a tettesek menekülőben

Két rendőrt lelőttek Rheinland-Pfalzban közlekedési ellenőrzés közben Németországban

Ma hajnal 4 órakor két rendőrt lelőttek egy közlekedési ellenőrzés közben Rhenland-Pfalz tartományban egy kis faluban. Estére két gyansusítottat is elfogtak, tovább keresnek lehetséges tettestársakat.
Frissítés január 31. 18:00

Elkapták a második gyanusítottat is, egy 32 éves férfit nem sokkal a 38 éves elfogatása után, mindkettőjüket a saar-vidéki Sulzbachban – mondta a rendőrség szóvivője. Elfogásuk előtt egy órával fotóval kerestette a rendőrség a 38 éves tettest. Elfogásakor nem mutatott ellenállást. A kutatást azonban tovább folytatják, mert nem lehet kizárni, hogy vannak tettestársak. A rendőrség a helyszínen talált személyes iratok alapján találta meg a tettest. 

Andreas Johannes S. (38) az egyik tettes, elfogatása előtt egy órával tett közzé fényképet róla a rendőrség

“Lőnek ránk” – ennyit tudtak még a rendőrök rádión leadni, mielőtt meghaltak.

Két fiatal rendőrt agyonlőttek egy közlekedési ellenőrzés során hajnalban Rheinland-Pfalz tartomány Kusel-ben.

Jelenlegi információk szerint a rendőrök valószínűleg közelebb léptek a járműhöz és elkezdték az ellenőrzést, amikor hajnali 4 óra 20 perckor eldördültek a lövések.

A kuseli rendőrök rutin járőrözés közben állították meg az autót a 22-es körzeti úton Ulmetben – közölte a kaiserslauterni rendőrség szóvivője.

Az elkövetők szökésben vannak.

Az RTL/ntv információi szerint a két rendőr közül az egyik több lövést is leadott, míg kollégája fegyverét nem használta.

Az áldozatok egy 24 éves rendőrnő diák, a rendőri képzés gyakorlati részében vett részt, ahogy azt Roger Lewentz Rajna-vidék-Pfalz tartomány belügyminisztere bejelentette. A rendőrszakszervezet (GdP) szerint a rendőrjelölt még a rendőrfőiskola hallgatója volt.

29 éves kollégája rendőrfelügyelő volt. Mindketten polgári járőrként voltak kint, de egyenruhát és biztonsági mellényt viseltek – jelentette a kaiserslauterni rendőrség szóvivője.
Egyes információk szerint mindkét rendőrt fejbe lőtték. Arról is szó van, nem hivatalosan megerősített információk szerint, hogy döglött vadat találtak az autóban.

Valószínűleg több elkövető is van – mondta Erfort rendőrségi szóvivő. Az egyik tettest állítólag a rendőrség már ismeri cserbenhagyásos gázolás miatt, fegyvertartási engedéllyel rendelkezik. A személyazonossági okmányait állítólag a tetthelyen találták meg, ezek alapján Saarlandban él.

Mivel az ellenőrzött autó csomagtartójában döglött vad volt, felmerült a gyanú, hogy a gyanúsítottak orvvadászok lehetnek. A rendőrség ezt nem tudta megerősíteni.
A tettesek autójának leírása nem nyilvános. Az is lehet, hogy az elkövetők gyalog menekültek el, akár a közeli erdőkbe.

A 22-es körzeti utat Mayweilerhofnál és Ulmetnél teljesen lezárták. A rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy ne vegyenek fel stoppolókat a Kusel kerületben. Aki gyanúsat észlel, értesítse a rendőrséget a 0631/3692528-as telefonszámon.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Forrás Foto: Polizei Rheinland-Pfalz Facebook


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.