Breaking: Lövöldözés a Heidelbergi Egyetemen

Lövöldözés a Heidelbergi Egyetemen

A Heidelbergi Egyetemen gépfegyverrel kezdett lövöldözni egy férfi egy előadóteremben és több embert is megsebesített hétfő délben. Meg nem erősített források szerint ezután a tettes öngyilkos lett.




Frissítés:

A tettes egy 18 éves német diák volt és Mannheimban lakott, a lakását már átkutatták. Konkrét motív még nincs, de egy Whatsapp üzenetében azt írta, hogy “meg kell büntetnie az embereket”. A fegyvereket személyesen külföldről vásárolta, engedélye nem volt, írja az ntv. hírportál. Egy 23 éves diáklány olyan súlyosan megsérült, hogy 4 órával a kórházba szállítás után elhunyt. További három áldozat könyebb sérülésekkel megúszta. Az ámokfutásnak 30 diák volt a szemtanúja.

A Heidelbergi Egyetem területén hétfő délben lövöldözés volt. Egy magányos tettes puskával sebesített meg több embert egy előadóteremben, egyikük súlyos állapotban van, közölte a rendőrség.

Az elkövető meghalt, információk szerint egy diák volt. Egyelőre nem tudni politikai vagy vallási indíttatásról.

A sérültekről és a tettesről egyelőre nincs információ, a rendőrség közölte, hogy a részletekről a délután folyamán adnak tájékoztatást.

Több fegyver is volt nála, végül állítólag végzett magával. A rendőrség szerint nincs elkövető társa, de a területet nagy erőkkel átvizsgálják, ezért arra kérnek mindenkit, hogy azt kerülje.

Neuenheim-ban, a Neckar északi partján található campus elsősorban az egyetem természettudományi karainak, az egyetemi kórház egyes részeinek és a botanikus kertnek ad otthont.




Fotók a helyszínről

Forrás Foto: PR-Video facebook


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.