Egy 30 éves amerikai turista két nőt lökött le a Neuschwanstein kastély közelében a mélybe

Két nő lezuhant Bajorországban a kastély közelében, az egyik meghalt. Egy férfi lökte le őket

Még csak szerdán ismerkedtek meg és együtt túráztak, amikor az amerikai turista férfi a mélybe lökte áldozatait a Marienbrücke közeléből, a híres bajorországi Neuschwanstein kastélynál. Az egyik fiatal nő még az éjszaka folyamán belehalt sérüléseibe.
Nem messze a bajorországi Neuschwanstein kastélytól halálos támadás történt. Egy 30 éves amerikai turista férfi a lejtőn lelökte két turista társát, akik szintén az Egyesült Államokból érkeztek Németországba.

Egy 21 és egy 22 éves nőt támadott meg a férfi szerdán a neuschwansteini kastély közelében – egyikük mostanra belehalt sérüléseibe. Ezt a kempteni ügyészség szóvivője is megerősítette.

Mint a szóvivő beszámolt róla, a két nő és a 30 éves férfi csak röviddel a támadás előtt ismerkedtek meg. Mindhárman turistaként érkeztek szerda délután a világhírű kastélyhoz. A történelmi híd (Marienbrücke) a turisták kedvelt találkozóhelye, mert onnan jó kilátás nyílik a várra.
A bűncselekmény szerdán 14:40 óra körül történt. A két turistanő véletlenül találkozott az akkor még ismeretlen férfival a Marienbrückétől keletre egy túra során, és csatlakoztak hozzá.

A férfi lelökte őket a lejtőn

A trió együtt sétált egy ösvényen a kilátóhelyre, amikor a férfi valószínűleg szexuálisan zaklatta a 21 éves lányt. A 22 éves ekkor a barátnője segítségére sietett, mire a férfi lelökte a lányt egy meredek lejtőn.

A szexuális zaklatást folytatta, majd lelökte a fiatalabb lányt is, akit később helikopterrel kórházba szállítottak és csütörtök este elhunyt – mondta a szóvivő. Mindkét lány 50 métert zuhant.

A férfi először elmenekült

A férfi kezdetben el tudott menekülni. A rendőrség széleskörű keresést indított a kastély körül. Több városból is rendőrök érkeztek a helyszínre, egy kutya és egy rendőrségi helikopter is támogatta a keresést. A 30 éves férfit nem sokkal később a közelben letartóztatták.

Egy napig őrizetben maradt, mielőtt csütörtökön elfogatóparancsot adtak ki ellene.
Az amerikai ellen gyilkosság és gyilkossági kísérlet, valamint szexuális bűncselekmény miatt folyik nyomozás.

A bűnügyi osztály időközben átvette a nyomozást. A bűncselekmény helyszínén a rendőrség alpesi munkacsoportjának különleges erői segítették munkájukat az ottani meredek terep miatt. Hörmann szerint a hangsúly továbbra is a bizonyítékok biztosításán van.

A nyomozás elején járunk. Még ki kell deríteni, hogy pontosan mi történt.

– mondta a legfőbb ügyész.

A rendőrség szemtanúkat keres

A rendőrség abban reménykedik, hogy a kastély látogatói segíthetnek a nyomozásban a bűncselekmény rekonstruálásához. Olyan szemtanúkat keresnek, akik látták a bűncselekményt, vagy láttak valamit előtte.

Szerdán a környéken készült fotókat és videókat is keresnek, melyet egy weboldalon keresztül lehet elküldeni a rendőrségnek. A rendőrök azt szeretnék ellenőrizni, hogy a fiatal nők vagy férfi látható-e a képeken.

A Schwangauban található Neuschwanstein-kastély Németország egyik leghíresebb és leglátogatottabb látnivalója.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.