Egy 39 éves iráni származású berlini építésznő lett a Miss Germany

Rustban, az Europa-Parkban rendezték meg a hétvgén az idei Miss Germany szépségversenyt, melyen 15.000 nő indult. A nyertes egy 39 éves berlini de iráni származású építész nő lett.
A “Miss Germany” verseny korábban bikinis felvonulásokkal zajlott a kifutón, de idővel arculatváltás következett. 2019 óta a versenyzők személyisége és felelősségvállalási képességük számít, valamint hogy tudjanak példaképként megjelenni. A győztes már koronát sem kap, csak egy vállszalagot.

Hétvégén szervezeték meg a szépségversenyt a baden-württembergi Rust-ban, az Europa-Park vidámparkban. Összesen 15 000 nő indult a versenyen, végül nyolc másik nővel szemben győzött a 39 éves berlini Apameh Schönauert.

A több száz vendég részvételével megrendezett gálaestélyen a résztvevők egy része csillogó estélyi ruhát viselt.

Forrás: Facebook Miss Germany

Miss Germany Facebook oldal

A FINALISTÁK A VERSENY ELŐTT, MEGKÉRDEZTÉK ŐKET, MENNYIRE IZGULNAK

 

A győztes a “Nők Vezetője Díj“-at (Female Leader Award) kapta, mely 25 ezer eurós pénzdíjjal jár.
A hölgy Teheránban született, és hatéves korában érkezett Németországba. A rendezvényen a kétgyermekes anya hangsúlyozta a nők jogai iránti elkötelezettségét, különös tekintettel Iránra.

Mottója, ha akadályokkal szembesül: “Csak menj tovább!”

Schönauer a szervező honlapján azt írta, hogy a Shirzan hálózaton keresztül (Löwenfrau) támogatja a hátrányos helyzetű és elnyomott nőket.

A korábbi 39 éves korhatár az idei évtől nem érvényes, a legidősebb döntős a 42 éves hamburgi Mignon Kowollik volt. A szervezők szerint ezúttal mintegy 15 000 nő jelentkezett, és a kiválasztási folyamat több hónapig tartott.

Egy döntős hiányzott

Egy jelölt meglepő módon hiányzott a döntőből: a 27 éves Ann-Katrin Lange az alsó-szászországi Bad Gandersheimből egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni, jelentette be Lola Weippert műsorvezető.
A döntősök nagyon különbözőek voltak. A bajorországi Rothból származó 31 éves Tamara Schwab saját bevallása szerint két és fél éve él donorszívvel.

A 28 éves Christina Modrzejewski a németországi Dinslakenből komoly egészségügyi kihívásokkal küzd: 2021-ben egy ritka autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála.

A képzett ápolónő kerekesszékre és elektronikus ortézisekre szorul. Az ortézisek többek között a sérült ízületek stabilizálására, a végtagok rögzítésére és a rossz testtartás korrigálására használhatók.

A finalistákról itt lehet a bemutatkozó fotókat megnézni, egyben bemutatja a zsűritagokat is. De a fotósorozatot az ntv először két régi fotóval kezdi, ahol a nők még a régi hagyomány szerint bikiniben pózolnak a zsűri előtt, a fotók alatt az áll, hogy ezek az idők már elmúltak, ahol a nőket bikiniben felsorakoztatva “mustrálják” a zsűritagok.

A tavalyi győztes is jelen volt

Tavaly az akkor 20 éves vagány kinézetű Kira Geiss lett Miss Germany Ravensburg környékéről. Ő akkor azért jelentkezett a versenyre, hogy a fiatalabb generációnak hangot adjon. Azóta aktívan tevékenykedik az egyházban és Magdeburgban alapított egy ifjúsági gyülekezetet.

Az ő elmondása szerint a Miss Germany már nem egy szépségverseny.

Van akinek hiányzik a régi típusú szépségkirálynő, ez az összehasonlító fotó egy német Facebook oldalon látható.

Forrás

 
 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.