Egy Rottenburgi (BW) középiskolában betiltották a melegítőnadrág viselését, és nem csak azt

A melegítőnadrág egy szabadidő nadrág és semmi köze az iskolához – így gondolja a rottenburgi (Tübingen környéke) középiskola igazgatója. Ezáltal is egy kis izgalmat okozva a tanulóknak.

Míg a világ egyes fejlett országaiban (pl. Kanada) az iskolákban egyre nagyobb lazaságot engednek meg, addig itt Németországban tartja magát a szigorúság.

A sporthoz a melegítőnadrágnak idővel már semmi köze. A melegítőnadrág manapság inkább egy un. passzív életstílust szimbolizál. Ezért is gondolja úgy az igazgató a Rottenburgi középiskolából, hogy a melegítőnek otthon, a kanapén a helye.

Ezért ezt a ruhadarabot betiltották az iskolában, amit egyébként majd egy éves előkészítés előzött meg.

A mai házirendben már ez szerepel: “Az iskolában a megfelelő ruha viselése a kívánatos. Az iskolai ruházat eltér a szabadidőben viselt öltözködéstől.”

Hogy mit jelent a “megfelelő” ruhaviselet, erről hosszasan folytak a viták, és heves tiltakozás tört ki a tilalom ellen. Volt olyan iskolás, aki azt mondta, hogy neki nincs másik nadrágja.

Egyébként az öltözködési szokások az iskolákban gyakran képezik vita tárgyát.

A középiskola a melegítőnadrág és bármilyen fejfedő (kivéve vallásos okból való) viselése mellett a rágógumi és a chipszek iskola területén történő fogyasztását is betiltotta, hogy ezáltal a szemetelést megakadályozza.

Sőt, energiaitalok, erősen koffein tartalmú, illetve cukrozott italok fogyasztása sem engedélyezett, ezeket pedig azzal indokolva, hogy a tanulást hátrányosan befolyásolják.

 

FORRÁS: http://www.spiegel.de/lebenundlernen/schule/rottenburg-realschule-in-baden-wuerttemberg-verbietet-jogginghosen-a-1258758.html

 

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.