Elhalasztották az önkényes üzletnyitást Németországban

önkényes üzletnyitás Németországban

Január 11-ére tervezték Németországban a kereskedők, hogy kinyitnak a lezárás ellenére. Nagy érdeklődés kísérte a bejelentést, a “Wir machen auf” akciót, melyet a Telegramon keresztül szerveztek, melynek már 60.000 követője van.

A kezdet előtt röviddel azonban a szervezők lemondták a nyitást. Szó sincs azonban visszavonulásról, mondta Macit Uzbay fő szervező. Ellenkezőleg.

Az akció biztonságosabbá tétele a cél és elhalasztotta január 18-ára.

Elmondása szerint nem szeretné, ha valaki kárt szenvedne. Először a jogi részét kell az akciónak pontosan letisztázni, majd ezután átgondoltan cselekedni.

A cél nem az, hogy csak úgy, minden átgondolás nélkül megnyissanak.

Napok óta erről beszél az internet, hogy milyen jogi következményei lehetnek annak, ha az üzletek csak úgy megnyitnak. De a Querdenken mozgalom ügyvédje, akik az anti-korona tüntetéseket szervezik Németországban, melyeket az utóbbi időben egyik város sem engedélyezett, Ralf Ludwig rámutatott, hogy előtte szükség van egy teljes jogi alapot adni az akciónak.

Az ügyvéd az európai jogra alapoz, amiben talált egy támadható pontot a korona intézkedések ellen, ami a vállalkozókat érinti.

A kereskedelmi és gasztronómiai szövetség elhatárolódott az akciótól és résztvevőit felszólították, hogy tartsák be a német törvényeket.

Egy Merkelhez írt levelükben aggodalmukat fejezték ki a kezdeményezés kapcsán. Az írásban ugyanakkor felszólítják Merkelt és a pénzügyminisztert, hogy a segélyeket gyorsan és komplikációk nélkül folyósítsák a kereskedőknek.

A “Wir Machen Auf” akció Ausztriában és Svájcban is nagyon aktív. A médiákban egy-két esetről lehet csak olvasni, ahol a rendőrség keményen föllépett.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.