Embercsempészekre csaptak le Németország szerte

Embercsempészekre csaptak le Néemtországban

Németországban 14 lakásban razziázott a német rendőrség ma reggel és csapott le emberkereskedőkre, akik a gyanú szerint mintegy 300 embert csempésztek illegálisan Németországba.




Az embercsempészet elleni küzdelemben a német rendőrség kora reggel 14 lakást és épületet kutatott át Berlinben, a brandenburgi Forstban, Cottbusban és az észak-rajna-vesztfáliai Siegenben.

A közép-németországi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a külföldiek Németországba történő csempészése kereskedelmi és bandákba tömörülve történik.

Hat személy ellen elfogatóparancsot adtak ki. A 25 és 45 év közötti gyanúsítottak közül négyet már ma reggel letartóztattak, kettőt Berlinben, kettőt pedig Forstban. A hat gyanúsított iraki és szíriai állampolgár.




Összesen 375 rendőr vett részt a rajtaütésben. A szóvivő szerint a vizsgálatok már több hónapja folynak.

Állítólag 60 esetről van szó, amikor 300 embert csempésztek illegálisan az országba főként Szíriából és Irakból, Fehéroroszországon keresztül. Állítólag személyenként 3 500 és 10 000 euró közötti összeget kértek.

Az első gyanús tevékenységet a német-cseh és a német-lengyel határon találták – folytatódik a jelentés.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.