Németország: a lezárást meghosszabbítják, de enyhítések jöhetnek

Lazítás Németországban februártól

A Business Insider információi szerint a tartományok már előre megegyeztek, hogy a lezárásokat február 28-ig meghosszabbítják, ugyanakkor bizonyos dolgokban nyitni szeretnének.

Az előrejelzés szerint az óvodák és az általános iskolák február 15-től váltakozó oktatással megnyithatnak, de a fodrászok is.

Március 1-től pedig, ha a járványügyi számok is megengedik, megnyithatnak az üzletek, éttermek és a szabadidős központok is, de ezt minden tartománynak magának kell majd eldöntenie.
Merkel óvatosságra int

Időközben Angela Merkel hosszabb távú nyitási stratégiát ígért az iskolák és az óvodák számára, tekintettel a koronafertőzések csökkenő számára.

A CDU elnökségének online tanácskozásában résztvevők információi szerint Merkel ezt a szerdai tartományi vezetők tanácskozásán akarja bemutatni.

Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a következő két hétben tovább kell csökkenteni a fertőzések számát.

Merkel óvatosságra intett a nyitással kapcsolatban.

Az információk szerint Merkel elmondta, hogy a fertőzési hullám megtört, de még nincsenek az új fertőzések országos szinten az 50 / 100.000 lakos / 7 nap szint alatt.

Ezenkívül nagyon lassan csökken az R-érték.

Merkel aggodalmát fejezte ki a Dél-Afrikában keringő B.1.351 vírusváltozat miatt, amely szintén Nagy-Britannián keresztül érkezik Németországba.

Németország sok más országgal együtt utazási korlátozásokat vezetett be Dél-Afrikával és Nagy-Britanniával szemben is.

Február 10-én szerdán tanácskozik Merkel a tartományok vezetőivel arról, hogy milyen mértékben maradjanak meg a lezárások február 14-e után.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.