Ezek voltak Németország legveszélyesebb főpályaudvarai tavaly

Veszélyesek a német főpályaudvarok

A német rendőrség számai alapján tavaly több mint 23 000 erőszakos bűncselekmény volt, és 529 rendőr sérült meg a német pályaudvarokon. Az erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények nem csak a legnagyobb németországi vasútállomásokon fordulnak elő. Kisebb városok is a top három között vannak.
Tavaly a kisebb német pályaudvarokon is magas volt a bűncselekmények száma. A német kormány adataiból kiderül, hogy például a nürnbergi főpályaudvar 2022-ben azon három vasúti pályaudvar között volt, ahol a német rendőrség a legtöbb szexuális bűncselekményt, erőszakos bűncselekményt és vagyon elleni bűncselekményt regisztrálta.

A dortmundi főpályaudvaron ugyanebben az időszakban több fegyveres és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt regisztráltak, mint bármely más német távolsági vasútállomáson.

A düsseldorfi főpályaudvar e két bűncselekménycsoport tekintetében is az egyik legveszélyesebb pályaudvar.

2022-ben több mint 23 000 erőszakos bűncselekményt regisztrált a német pályaudvarokon és vonatokon a német rendőrség.

Hannover főpályaudvara tavaly a második helyen állt az erőszakos bűncselekmények számát tekintve – Hamburg után és Nürnberg előtt -, a fegyveres bűncselekmények számát tekintve pedig a harmadik volt.
A tájékoztatás szerint a rendőrség a legtöbb vagyon elleni bűncselekményt és szexuális bűncselekményt a kölni főpályaudvaron regisztrálta.

Tavaly 529 rendőr sérült meg a német pályaudvarokon és a vonatokon, közülük 68 rendőr lett szolgálatképtelen.

A legnagyobb forgalom a hamburgi főpályaudvaron van

A Deutsche Bahn (DB) adatai szerint Németország legforgalmasabb vasútállomása a hamburgi főpályaudvar, ahol naponta átlagosan mintegy 537 000 utas és látogató fordul meg, ezt követi Frankfurt am Main és München főpályaudvara.

A berlini központi pályaudvar a negyedik helyen áll napi mintegy 329 000 fővel. A kölni  főpályaudvaron naponta mintegy 318 000 utas és látogató fordul meg.

Hannover a hetedik, Düsseldorf a tizedik helyen áll napi 246 000 fővel.

Nürnberg főpályaudvara nincs a tíz legforgalmasabb pályaudvar között.

A vasút szóvivője elmondta, hogy a szövetségi rendőrökön kívül a Deutsche Bahn mintegy 4300 biztonsági alkalmazottja is gondoskodik az utasok, látogatók és alkalmazottak biztonságáról.
A biztonsági személyzet mellett a vasút biztonsági koncepciójának másik pillére a videómegfigyelés, melyekhez csak a szövetségi rendőrségnek van hozzáférése.

Elmondta, hogy a kamerák számát a jelenlegi mintegy 9000-ről 2024 végéig mintegy 11 000 videokamerára növelik.

Összességében megfigyelhető egy folyamatosan növekvő agresszió a vasútállomásokon, ahol naponta mintegy 21 millió ember fordul meg. Azonban mégis biztonságosabbak, mint a közterületek többi része, írja az ntv.

A szövetségi kormány jelenleg a szövetségi rendőrségi törvény reformjáról szavaz, ami arról is szól, hogy miképp lehetne növelni a rendőri jelenlétet a vasúti állomásokon.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.