Februrár 2-tól eltörlik a maszk-kötelezettséget a távolsági közlekedésben Németországban

Németország februártól eltörli a maszk-kötelezettséget a távolsági tömegközlekedésben járatokon

A helyi tömegközlekedésben a német tartományok többsége vagy már feloldotta a maszk-kötelezettséget, vagy a következő hetekben tervezi. Lauterbach egészségügyi miniszter ma a távolsági közlekedésre vonatkozóan jelentette be annak feloldását. Az önkéntes maszkviselésben bízik.
Február 2-tól végre egész Németországban eltörlik a maszk-kötelezettséget a távolsági közlekedésben.

Ezt Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter jelentette be a mai napon egy sajtótájékoztatón.

Egyszerűen az egyéni felelősségre és az önkéntességre kell támaszkodnunk.

– mondta az SPD politikusa.

Február 2. után a maszk viselésének kötelezettsége csak a kórházakban, idősotthonokban, orvosi rendelőkben és más egészségügyi intézményekben lesz kötelező.

Összességében a világjárványhelyzet stabilizálódott. A tanácsadó szakértők úgy vélik, hogy már nem lesz nagy, súlyos téli járványhullám. Jelenleg nem várható, hogy a következő hetekben és hónapokban különösen veszélyes vírusváltozatok érhetik el Németországot.

– mondta az SPD politikusa.

A járványügyi törvény szerint a távolsági közlekedésben a maszkok kötelező használatának április 7-ig kellene tartania.
Volker Wissing közlekedési miniszter szerdán azt mondta, hogy a lehető leghamarabb véget kell vetni ennek, és utalt a korona-intézkedés ellenőrzése miatt a vasúti személyzetre nehezedő terhekre is.

A Deutsche Bahn a héten szintén a távolsági vonatokon való kötelező maszkviselés mielőbbi megszüntetése mellett foglalt állást, hivatkozva arra, hogy a légi közlekedésben a maszk viselése már nem kötelező.

A helyi tömegközlekedésben a maszk-kötelezettséget már több tartomány is eltörölte, Bajorország, Szász-Anhalt és Schleswig-Holstein.

Baden-Württemberg tegnap jelentette be, hogy január 31-től nem lesz kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésben.

Berlin, Brandenburg, Türingia, Mecklenburg-Elő-Pomeránia, Szászország is legkésőbb február elejéig tervezi a helyi közlekedésben feloldani.
Lauterbach azonban továbbra is szükségesnek tartja a koronavírussal fertőzöttek előírt elkülönítését, a munkahelyi biztonságra való tekintettel is.

A vonatkozó ajánlás továbbra is érvényben marad. Több tartomány szüntette be már az izolációs kötelezettséget.

Elkülönítési kötelezettség beszüntetése több tartományban

Friss hír, hogy Alsó-Szászországban és Brémában februártól már nem kell kötelezően elkülöníteni azokat, akik a koronavírussal fertőződtek meg.

Bajorország, Baden-Württemberg, Hessen és Schleswig-Holstein már novemberben feloldotta ezt a szabályt, Türingia február 3-án akarja feloldani.

Az elkülönítési kötelezettséget korábban többször meghosszabbították Alsó-Szászországban. Jelenleg a koronával fertőzötteknek 5 napot kell otthonukban elkülönítve tölteniük.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.