Feljelentették a bajor fogorvost, aki oltásra kényszerítette beosztottjait

Feljelentették a bajor fogorvost

Egy bajor fogorvost, aki beosztottjait durva szavakkal oltásra akart kötelezni, az internet most keményen támadja.

„Egy jelenleg fönnálló fenyegetettséget nem látunk.” – mondta Karl Höpfl az ingolstadti rendőrőrstől. A fogorvost a rendőrség tanácsokkal látta el és még nem tett feljelentést.

A fogorvos, aki kollégáival együtt két praxist üzemeltet, szombaton oltási időpontot biztosított minden beosztottjának, és egy Whatsapp üzenetben tájékoztatta őket, hogy be kell, hogy oltassák magukat.

Azt is leírta, hogy amennyiben nem oltatják be magukat, a fizetésüket is megvonja.

Később az orvos elmondta egy német lapnak, hogy igaz, hogy nem túl szerencsésen fogalmazott, de továbbra is kiáll a döntése mellett.

A német Welt újság próbálta azóta telefonon elérni, de nem sikerült. A praxis internetes honlapja jelenleg szünetel, de a Fecabook oldaluk sem található már.

Az orvost a különböző internetes platformokon keményen támadják, olyat is olvasni lehet, hogy oltási akcióját a náci kor lelki terrorjához hasonlítják. Az orvos halálos fenyegetést is kapott.

Die Luft wird immer dünner für den Pfaf­fenhofener Zahnarzt Dr. Ma­ximilian Weiland, der seine Mitar­beiter am Samstag…

Gepostet von Deutschland schafft sich ab am Dienstag, 12. Januar 2021

 

Az interneten a praxisban dolgozókat is sértegették.

Egyesek azonban megértést tanúsítanak az orvossal. Volt aki azt írta, hogy nem szívesen menne egy olyan orvosi rendelőbe, ahol a személyzet nincs beoltva.

Közben már a politikában is szóba került Markus Södernek köszönhetően, hogy esetleg bizonyos munkakörben dolgozóknak kötelezővé kellene tenni az oltást. Erről most vita folyik.

A fogorvos esetében több kritikusa is feljelentést tett ellene.

Az első feljelentés vádja a “kényszerítés” (Nötigung) volt, melyet a rendőrség most kivizsgál.

Egy jogász szerint ez a vád jogos lehet, hiszen nincs oltási kötelezettség. Amennyiben bűnösnek találják, akár 100.000 Euro büntetést is kaphat.

www.welt.de

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.