Főbb változások júliustól Németországban

Változások júliustól Németországban

Megszűnik a home-office kötelezettség, az egyszer használatos műanyag termékeket betiltják, Kelet-Németországban emelik a nyugdíjakat. Ezen kívül más változás is lesz júliusban Németországban. Néhány felsorolás a fontosabbakból.
Vége a home-office-nak

Július 1-től új korona munkavédelmi rendelet lép életbe. Ez előírja, hogy a vállalatoknak már nem kell otthoni munkát kínálniuk az alkalmazottaiknak. Ezenkívül az alkalmazottaknak már nem kell feltétlenül elfogadniuk az otthoni munkavégzésre vonatkozó ajánlatot. Ugyanakkor a Német Munkaügyi és Szociális Minisztérium (BMAS) szerint a kapcsolattartást és a szobák több ember általi használatát a minimumra kell csökkenteni. A szobákban az egy főre eső legkisebb 10 nm-es kötelező terület szintén nem érvényes júliustól.

A digitális védettségi bizonyítvány az EU-ban

Németországban az oltási központokban és a gyógyszertárakban már kiállítják a digitális korona oltási igazolványokat, 2021. július 1-től ezt hivatalosan is bevezetik az EU-ban. A digitális oltáskártyával korlátozások nélkül újra lehetővé akarják tenni a határokon átnyúló utazást az EU-ban.
Újrafelhasználható az egyszer használatos műanyag helyett

Július 3-tól számos egyszer használatos műanyag terméket tiltanak be. Ezek főleg olyan termékek, amelyekre alternatív lehetőségek is vannak. Ide tartoznak például az eldobható edények, a szívószálak, a keverőpálcák vagy a lufi. A hungarocell eldobható edényeket és poharakat nem lehet gyártani és forgalomba hozni. A meglévő termékekre azonban nincs értékesítési tilalom.

Új szerencsejáték-szerződés lép hatályba

Az új szerencsejáték-szerződés 2021. július 1-jén lép hatályba. A szerencsejátékok keretfeltételeit minden tartomány egységesen szabályozza. Aki szerencsejátékot akar játszani az interneten, mindenképpen szüksége lesz egy játékfiókra. Egy ilyen játékfiókhoz minden játékost azonosítani és hitelesíteni kell, ami egy személyi igazolvány-ellenőrzés segítségével történik. Ennek célja, hogy megnehezítse a kiskorúak számára a szerencsejátékhoz való hozzáférést. Ezenkívül a játékosok csak havi 1.000 Eurót tudnak befizetni és felhasználni a játékfiókjukban. A szerencsejáték szabályainak egységesítésének egyik fő célja a feketepiac visszaszorítása.
Kelet-Németországban megemelik a nyugdíjakat

Mivel a koronajárvány negatívan befolyásolta a béreket, a kelet-németországi nyugdíjak július 1-jétől 0,72%-kal emelkednek. A keleti nyugdíjértékének (Rentenwert) növekedése megfelel a törvényes kelet-nyugati összehasonlítási irányvonalnak. Az új német tartományok jelenlegi nyugdíjértéke 33,47 Euróra emelkedik. A nyugat-német tartományok esetében a nyugdíj értéke változatlanul 34,19 Euró.

Emelkedik a minimálbér

Július 1-jétől a minimálbér 10 centtel, 9,50 Euróról 9,60 Euróra emelkedik. Az emelés egy kétéves fokozatos emelés része, amelynek során a minimálbért 10,45 Euróra emelik 2022 végére.

A koronavészfék vége (Notbremse)

Az úgynevezett nemzeti vészfék június 30-i lejártával a tartományok ismét maguk felelősek a jövőbeni járvány elleni további szabályozásokért. Viszont ha a járványügyi értékek emelkednek, a vészfék ismét életbe lép.
Meghosszabbították a korona miatti gazdasági támogatását

A vállalatok és az egyéni vállalkozók számára nyújtott gazdasági támogatást 2021. szeptember 30-ig meghosszabbítják, és júliustól “Überbrückungshilfe III Plus” néven folytatódik. Az áthidaló támogatás célja a koronajárvány munkahelyekre és vállalatokra gyakorolt ​​következményeinek enyhítése. A meghosszabbítással a támogatás felső határa is megemelkedik.

Nyári vakáció kezdete több tartományban

Több tartományban a nyári szünidő júliusban kezdődik. Berlin, Hamburg, Brandenburg, Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia és Schleswig-Holstein tartományokban már elkezdődött a nyári vakáció. A hónap folyamán az összes többi tartomány követni fogja a példáját. Bajorország az utolsó, amely július 30-án kezdi meg a nyári szünetet.

A Deutsche Telekom és a Vodafone kikapcsolja a 3G mobilhálózatokat

A két mobiltelefon-szolgáltató, a Deutsche Telekom és a Vodafone június 30-án kikapcsolja harmadik generációs rádióhálózatait (3G vagy UMTS). Ez a nagyon régi okostelefonnal rendelkező ügyfeleket érinti, vagy olyan szerződéssel rendelkezőket, amely nem tartalmazza az új vezeték nélküli hálózatokat, például a 4G / LTE-t. Az O2 szolgáltató is kikapcsolja a 3G hálózatát az év végéig.  A telefonhívásokat és az SMS-üzeneteket ez nem érinti, mert a telefonáláshoz szükséges második generációs (2G / Edge) cellás szabvány továbbra is érvényben marad.
Új állami finanszírozás a hatékony épületekhez

Július 1-jétől új szabályokat kell alkalmazni a ház építésének vagy felújításának állami finanszírozására. Ettől az időponttól kezdve a gazdaságos épületek új állami finanszírozása (BEG) alkalmazandó, amely a Német Gazdasági és Exportellenőrzési Hivatal és a Bank KfW több programját felváltja. Ezenkívül több támogatási kérelem helyett csak egy pályázatot kell benyújtani. Az új szabályozás célja a finanszírozás vonzóbbá tétele.

Import forgalmi adó EU-n kívüli országokból a kisebb áruk esetében is

Ha a jövőben kisebb árukat szeretne megrendelni az EU-n kívüli országokból, akkor július 1-től magasabb költségekre kell számítania. Ekkortól import forgalmi adó fizetendő azokért a cikkekért is, amelyek egyébként 22 Euró mentességi korlát mellett mentesülnének. A legtöbb termék esetében a 19%-os ráta lesz esedékes. Kivételt képeznek a 7% forgalmi adóval rendelkező könyvek. A szintén kivetett tényleges vám vonatkozásában továbbra is 150 Eurós mentességi határ lesz érvényben.

Forrás

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

További cikkek...

“Nehéz ősz előtt állunk”, mondta Lauterbach – tanácskoztak a német egészségügyi miniszterek

"Nehéz ősz előtt állunk", mondta Lauterbach - tanácskoztak a német egészségügyi miniszterek
Még az egészségügyi miniszterek konferenciája után sincs pontos terv arra vonatkozóan, hogy a ...

Megszűnik az ingyenes tesztelés Németországban – 3 Euró lesz júliustól

Megszűnik az ingyenes tesztelés Németországban - 3 Euró lesz júliustól
Jelenleg Németországban minden lakosnak joga van havonta egyszer egy ingyenes koronateszt elvégzésére teszt-központokban, ...

Ausztria végleg eltörli a koronavírus elleni védőoltás kötelezettséget

Ausztria végleg eltörli a koronavírus elleni védőoltás kötelezettséget
Ausztria konzervatív-zöld kormánya bejelentette, hogy végleg eltemeti a kötelező koronavírus elleni védőoltás bevezetéséről ...

Németországban gázellátási vészhelyzet van – bejelentették a második riasztási fokozatot

Németországban gázellátási vészhelyzet van - bejelentették a második riasztási fokozatot
A német kormány a gázpiac feszült helyzete miatt a mai nappal bejelentette a ...

Németország: Lauterbach szerint a nyári járványhullám valósággá vált – Bajorország kötelező oltást akar 60 év felett

Németország: Lauterbach szerint a nyári járványhullám valósággá vált - Bajorország kötelező oltást akar 60 év felett
Lauterbach német egészségügyi miniszter szerint a koronavírus nyári hulláma mára valósággá vált. Az ...

Június 16-a ünnepnap több helyen Németországban – dugókra kell számítani a hosszú hétvégén

Június 16-a ünnepnap több helyen Németországban - dugókra kell számítani a hosszú hétvégén
A katolikus Fronleichnam (Úrnapja) június 16-án Németországban több helyen ünnepnap, idén csütörtökre esik. ...

Németország: hiába az üzemanyagár-adókedvezmény, nem csökkentek az árak

Németország: hiába az üzemanyagár-adókedvezmény, nem csökkentek az árak
Az energiaadó-csökkentésnek Németországban valójában mentesítenie kellene a fogyasztókat a magas üzemanyagártól. Mostanra azonban ...

Németország visszaállítja a határellenőrzést hétfőtől, június 13-tól ideiglenesen

Németország visszaállítja a határellenőrzést hétfőtől, június 13-tól ideiglenesen
Június 13-tól, hétfőtől Németország ismét bevezeti a határellenőrzést július 3-ig. Elmau-ban rendezik június ...

Szerda délelőtt Berlinben egy ámokfutó autós a tömegbe hajtott, 1 ember meghalt, többen súlyosan megsérültek

Szerda délelőtt Berlinben egy ámokfutó autós a tömegbe hajtott, 1 ember meghalt, többen súlyosan megsérültek
Szerda délelőtt Berlinben egy 29 éves férfi az autójával a tömegbe hajtott, egy ...

Súlyos vonatbaleset történt pénteken Bajorországban – 4 halottja, 30 sérültje van

Súlyos vonatbaleset történt pénteken Bajorországban - 4 halottja, 30 sérültje van
Bajorországban, az iskola utolsó napján a pünkösdi ünnepek előtt pénteken 12:30-kor egy regionális ...

Bajorország: egy faház összedőlt a viharban, 14 sérült – Németországban 60 sérültje és egy halottja van a viharnak

Bajorország: egy faház összedőlt a viharban, 14 sérült - Németországban 60 sérültje és egy halottja van a viharnak
Péntek este (május 20-án) összedőlt egy faház Enderndorf am See-ben (Spalt, Roth kerületében), ...