Frankfurt betiltja a Mohammed-karikatúrák elleni demonstrációt

A franciaországi Mohammed-karikatúrák miatt kialakult konfliktus miatt demonstrálók tüntetési engedélyt kértek Frankfurtban november 7-ére. A város a gyülekezést betiltotta.

Frankfurt megtiltotta a tüntetést a Mohammed karikatúrák és a “Charlie Hebdofrancia szatirikus magazin ellen.

Markus Frank biztonsági előadó azzal indokolta az intézkedéseket, hogy az erre a szombatra tervezett demonstráció kb. 200 résztvevővel veszélyeztetné a közrendet és a biztonságot Hessen legnagyobb városában.

A Franciaországban és Ausztriában történt hihetetlenül brutális iszlamista támadások után Európa gyászolja a terroristatámadások áldozatait a hozzátartozóikkal együtt” – jelentette ki a CDU városi tanácsa.

Hogy pont most kell, hogy sor kerüljön egy ilyen demonstrációra a mi liberális és kozmopolita városunkban a szatirikus Charlie Hebdo magazin ellen, tűrhetetlennek tartom. Ez sérti az elhunytak hozzátartozóinak az érzéseit.

Markus Frank kihangsúlyozta, hogy a gyülekezési jog és a szólásszabadság természetesen fontos értékek.

De a társadalmi béke érdekében és a közös értékek tiszteletben tartása miatt kötelesek vagyunk mindent megtenni annak érdekében, hogy a helyzet további kiéleződését megakadályozzuk.

FORRÁS: www.n-tv.de

Masood Aslami fotója a Pexels oldaláról


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.