Németország: március 9-től várható az otthoni gyors-teszt a DM üzletekben

Gyorsteszt Németország

A német illatszer üzlet dm a jövő héttől otthon végezhető gyors-teszt árusítását tervezi. Ennek feltétele, hogy a szállító betartsa a szállítás határidejét. Konkrét eladási árat a cég még nem tudott megnevezni.





Előreláthatólag március 9-től lesz kapható a dm-ekben Németország szerte az otthon használható gyors-teszt.

Az időpont a szállítótól függ, hogy tartja-e magát a megállapodáshoz. A tesztek olyan olcsók lesznek, amennyire csak lehet, közölte egy nyilatkozatában a cég.

Pontos árat a cég kérdésre sem közölt, mivel a tárgyalások még ez ügyben folynak.

“A legfontosabb, hogy az életünk mielőbb ismét visszatérhessen a normális kerékvágásba. A kínálat egyelőre személyenként korlátozott számban lesz elérhető addig, amíg nem jön az utánpótlás ill. amíg nem hagynak jóvá újabb otthon végezhető gyors-teszteket”

– állt a dm nyilatkozatában.




Az Aldi, Netto, Edeka és Rossmann is jelezte már, hogy náluk is kapható lesz majd.

Németországban a múlt héten hagytak jóvá 3 különféle otthoni gyors-tesztet, melyeknél a mintát az orrból kell venni és használatuk egyszerű.

A német egészségügyi miniszter elmondta, hogy ezeket a saját biztonságunk érdekében használhatjuk, de később akár pl. egy színház látogatásnál vagy más rendezvényeknél is szükségünk lehet rá.

Az osztrák kormány magyarázó videója az otthon végezhető gyors-teszthez

Forrás Foto


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.