Halálos fenyegetéseket kap Lauterbach német egészségügyi miniszter és a gyermekei is

Halálos fenyegetéseket kap a német egészségügyi miniszter és családja

Lauterbach egészségügyi miniszter nem hagyhatja el a házat személyi védelem nélkül. Régóta halálos fenyegetések célpontja – de nemcsak ő, hanem öt gyermeke is. Bár ebben a tekintetben már sok mindent megszokott, ez mégis megdöbbenti őt.
Karl Lauterbach SPD-s német egészségügyi miniszternek nemcsak a saját maga elleni halálos fenyegetésekkel kell együttélnie, hanem családja biztonságáért is aggódik.

Engem folyamatosan fenyegetnek, és sajnos a gyerekeimet is megfenyegetik megrázó halálos fenyegetésekkel. Egy külvárosban kell leparkolnom az autómat, személyi védelem nélkül sajnos nem tudok kimenni este.

– mondta Lauterbach.

Ezzel kapcsolatban már tavasszal elmondta, hogy védelem nélkül nem tudna sem sétálni, sem étterembe menni:

Veszélyeztetném magamat, de másokat is, akikkel együtt megyek el vacsorázni, vagy akik véletlenül a közelemben vannak.

Gyakran fenyegetik támadással, különböző halállistákon is szerepel. Gyülölői már lefújták kölni és berlini házát is és megrongálták az autóját.

Lauterbach Köln központjában él. Öt gyermeke van – négy felnőtt és egy tizenéves lánya. Hosszú ideje gyűlölködő megjegyzések célpontja, amelyek főként a korona-politikája ellen irányultak.
Lauterbachot a korona-intézkedések ellenzői gyakran támadják tüntetéseken – akár plakátokon, akár beszédekben. Ezen kívül a nyomozók tavasszal lelepleztek egy államellenes, “Querdenkern” (másképp gondolkodók) csoportosulást, amely állítólag az állam megdöntésére irányuló összeesküvés részeként tervezte Lauterbach elrablását.

A rendőrség idén áprilisban meghiúsította az elrablási tervet. A koblenzi ügyészség szerint 12 ember ellen folyt nyomozás súlyos, államot veszélyeztető erőszakos cselekmény kitervelése és más bűncselekmények miatt. A jelentés szerint transzformátorállomások és távvezetékek elleni támadásokat terveztek. A cél állítólag polgárháborúhoz hasonló állapotok létrehozása volt és a kormány átvétele. Lauterbach elrablása is a tervek között szerepelt.

A jelentés szerint a Telegram-csevegésekből kiderült, hogy politikusgyilkosságokról beszélgettek. Az ARD szerint a gyanúsítottak a valóságban is találkoztak, hogy megszilárdítsák szervezeti struktúrájukat.
Október 13-án jelentette be a rendőrség, hogy letartóztatták a csoportnak a vezetőjét. Elisabeth R.-t Közép-Szászországban sikerült letartóztatni, a nő állítólag a Reichsbürger-ek (birodalmi polgárok) tagja.

Lauterbach az egyik legveszélyeztetettebb politikus Németországban, ezért a legmagasabb biztonsági kategóriába sorolják. Ennek megfelelően következetesen minden alkalommal megteszi a feljelentéseket.

Csak Kölnben jelenleg 98 megindított és folyamatban lévő nyomozás van, 65 esetben sikerült megállapítani az elkövetők kilétét” – számolt be Lauterbach áprilisban.

Azért teszem ezt meg minden alkalommal, mert egy oltásellenes aktivista, aki támadással fenyeget engem, valószínűleg a polgármestert vagy más politikust is megfenyegethet. Egy sikeres feljelentés a részemről másokat is megvédhet.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.