Robert Koch Institut: “Már a harmadik hullámban vagyunk”

korona Németországban

Egy évvel azután, hogy a WHO a Covid-19 járványt bejelentette, most a német RKI intézet elnöke jelentette be, hogy meggyőződése, hogy Németországban a harmadik hullám már megkezdődött.




Világos jelei láthatóak, hogy megkezdődött a harmadik hullám, és aggódom.

– mondta Lothar Wieler.

Az oltás után is be kell tartanunk a higiéniai szabályokat, az oltások pedig egy versenyfutás az idővel a vírusvariánsok miatt.

Amennyiben a vakcinák gyártásában nem lép fel semmi gond vagy nem merül fel más probléma, azzal számol az RKI elnöke, hogy Németországban őszre a lakosok 80 százalékát sikerül beoltani, és ha ez sikerül, akkor lehet minden szigorítást feloldani.





Az amerikai vakcinát, a Johnson & Johnson-t az EU-ban jóváhagyták.

Az EU-bizottság már 200 millió adagot rendelt, Németország 36,7 milliót. Fennáll annak a veszélye, hogy a szállítmányok nem időben érkeznek meg, habár a cég biztosította az illetékeseket, hogy áprilisban megkezdik a szállítást.

Az oltások legnagyobb része a háziorvosok által lesz beadva, ami április közepére realizálódhat, a tervezettek szerint legkésőbb április 19-én. Eredetileg április elején akarták megkezdeni.

A WHO a vakcinák egyenlőtlen elosztása miatt aggódik.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.