Használtruha konténerben halt meg egy nő Baden-Württembergben

Egy nő halt meg egy használtruha konténerben Németországban

Egy nő balesetet szenvedett egy ruhás konténerben (Altkleidercontainer) Weinstadtban, Baden-Württembergben. Hasonló halálesetek újra és újra előfordulnak. Az üzemeltető szerint azonban a konstrukció valójában biztonságos.




Egy 26 éves nő Weinstadtban (Rems-Murr körzet) beszorult egy használtruhás konténerbe, és végül belehalt a balesetbe. Az eddigi megállapítások alapján a nyomozók feltételezik, hogy a nő azért akart bejutni a konténerbe, hogy ruhákat vegyen ki onnan. Eközben beszorult a konténer fedelébe, és nem tudta kiszabadítani magát.

Nincs bizonyíték bűncselekményre

A tűzoltók nem sokkal azután szabadították ki a fiatal nőt a konténerből, hogy megtalálták. A rendőrség szerint azonban a sürgősségi orvos már csak a halálát tudta megállapítani. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy más személyeknek is közük lenne a nő halálához.

Járókelők fedezték fel a holttestet

A rendőrség november 7-i közlése szerint egy járókelő fedezte fel az élettelen nőt szombat reggel. A járókelő azonnal segélyhívást tett. A rendőrség most vizsgálja az esetet.




Figyelmeztetés a ruházati tárolókon: életveszély!

Ilyen esetek újra és újra előfordulnak Németország szerte. Csak tavaly 6 ilyen halálos eset volt. Alapvetően a ruházati konténereket és azok fedeleit úgy tervezték, hogy a lopás ne legyen lehetséges.

A konténereken lévő jelzések arra figyelmeztetnek, hogy egy próbálkozás életveszélyes lehet.

A rendőrség szerint ilyen figyelmeztetés volt a Weinstadtban lévő konténerre is felragasztva. Egy próbálkozás során gyorsan meg lehet fulladni, ahogy ebben az esetben is történt, mondta a rendőrség.

Halálos lehet ha bemászik valaki a használtruha konténerbe Németországban

Életveszélyes bemászni a használtruha konténerbe

A Malteser segélyszervezet megdöbbenését fejezte ki az egyik konténerének halálos áldozata miatt. A konténereket valójában úgy tervezték, hogy biztonságosak legyenek.

Az építményt úgy alakították ki, hogy valójában nem lehet bemászni.

A konténereket úgy tervezték, hogy a régi ruhák számára szolgáló nyílás csak akkor nyílik meg, ha a kézi kart teljesen felfelé nyomjuk, így az ember nem tud belemászni. Mégis úgy tűnik, hogy ez történt itt, ami nagyon elkeserít bennünket.




Új figyelmeztetések az összes használtruha konténeren

Egy héttel a baleset után a Malteser Hilfsdienst írásban tájékoztatta az SWR-t, hogy a segélyszervezet a következő hetekben egy újabb figyelmeztető matricát helyez el több nyelven az összes baden-württembergi használtruha-konténerükön.

A szervezet emellett a konténergyártókkal is egyeztetni akar, hogy van-e értelme a nyílás méretének csökkentésének.

TÜV: A biztonsági követelmények ellenére fennmarad a kockázat

A TÜV SÜD rámutat, hogy a fedél és a nyílás kialakítása miatt mindig fennáll a használtruha-tartályok visszaélésszerű használatának és a belsejébe való bejutási kísérleteknek egy bizonyos maradék kockázata.

A behatolás azonban nagyon nehéz. Például a bedobás magasságának 1,30 méternél nagyobbnak kell lennie, és 1,10 méter magasságig nincs lehetőség rálépni semmire, ami segítene bejutni. Ezenkívül a konténer egy olyan eszközzel van felszerelve, amely megakadályozza, hogy magától becsukódjon – közölte a TÜV SÜD az SWR-rel.

A Malteser szerint a konténereket külső szolgáltatók rendszeresen ellenőrzik a biztonság szempontjából, és TÜV-tanúsítvánnyal rendelkeznek. Támogatják a rendőrséget a nyomozásban.

Kulcs vagy jegygyűrű a konténerben maradt – mi a teendő?

Újra és újra előfordul, hogy fontos tárgyak, például kulcsok, gyűrűk vagy ékszerek kerülnek véletlenül a konténerekbe.

A Bajor Vöröskereszt azonban határozottan azt tanácsolja, hogy ne veszélyeztesse senki magát azzal, hogy maga próbálja meg kiszedni. A konténereken telefonszámok vannak, így legkésőbb másnap visszakapja bárki a kulcsát vagy a pénztárcáját, ha beleesett – mondta a segélyszervezet.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.