Hessen hétfőtől feloldja a 2G szabályt az üzletekben

Hessenben feloldják a 2G szabályt az üzletekben

Hessen tartomány február 7-től enyhíti a koronaszabályokat. Ennek megfelelően a 2G szabály már nem érvényes a kereskedelemben. A tartományi kabinet péntek esti döntése után ismét több néző látogathatja a nagyobb rendezvényeket is.
Ezzel nagyobb szabadságot teszünk lehetővé, ugyanakkor világos iránymutatásokkal védjük az embereket” – mondta Volker Bouffier (CDU) tartományi miniszterelnök.

Már szerdán bejelentette a koronavírus-védelmi rendelet változását. Az új rendelet március 6-ig érvényes.

A rendelet szerint:

  • Az üzletekben FFP2 maszkot kell viselni.
  • A kereskedelemben megszűnik a 2G szabály, korlátlanul látogathatóak lesznek.
  • A nagyszabású szabadtéri rendezvényeken max. 50%-os kihasználtság, max. 10.000 néző a megengedett. Zárt térben max 30% telítettség és max. 4.000 fővel. 250 fő alatti rendezvényen nincs korlátozás.
  • Megszűnik a hot-spot szabályozás, pl. maszkkötelezettség a sétálóutcákban, alkoholtilalom.
  • 2G plus szabály marad az éttermekben, múzeumokban, mozikban, 10 főnél nagyobb zárt térben tartott rendezvényeken.
A tartományi miniszter elmondta, hogy már nincs értelme különbséget tenni az alapvető szükségleteket nyújtó üzletek és más kereskedők között, de a különböző tartományok eltérő szabályozása sem érthető számára.

Azt is beismerte, hogy a kereskedelem hatalmas nyomás alatt áll.

A héten Schleswig-Holstein tartomány döntött úgy, hogy megszünteti a 2G szabályt az üzletekben február 9-től és enyhít a járványügyi szigorításokon.

Forrás Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.