Hét német nagyváros tervezi a 30-as sebességkorlátozás bevezetését

30-as sebességkorlátozás jöhet több német városban

A forgalomnak hatékonyabbá, klímabarátabbá és biztonságosabbá kell válnia. Éppen ezért 7 nagy német város tervezi a 30 km / h-s zónák bevezetését. Ehhez azonban a közúti közlekedési szabályozás megváltoztatása is szükséges.
Hét német város egy kísérleti projekt keretében szeretné tesztelni a Tempo 30-at. A szokásos 50 km / h sebesség így csak a néhány főúton maradna meg.

Aachen, Augsburg, Freiburg im Breisgau, Hannover, Lipcse, Münster és Ulm vesznek részt a projektben.

A városok remélik, hogy a választások után gyorsan megváltoztatják a közúti szabályokat, hogy a projektek lehetségesek legyenek. A kezdeményezést a berlini Német Városok Szövetsége támogatja.

Hatékonyabbá, klímabarátabbá és biztonságosabbá akarjuk tenni a városokban a forgalmat” – mondta a városi tanács elnöke, Lipcse polgármestere, Burkhard Jung az SPD-től.
Ehhez a városoknak nagyobb mozgástérre van szükségük, mint korábban. “Az önkormányzatok dönthetik el a legjobban, hogy mely utcákon milyen sebesség a megfelelő.

A 7 város kihangsúlyozza, hogy ez nem egy autósok elleni kezdeményezés. Ez egy projekt a lakók számára. “A forgalom kapacitását a Tempo 30 nem korlátozza, de az életminőség érezhetően javul” – áll a városok közleményében.

Az utak biztonságosabbak lennének, különösen a gyalogosok és a kerékpárosok számára. Ezenkívül csökkenne a forgalmi zaj és kisebb lenne a légszennyezés. A projektet az Agora Verkehrswende kezdeményezés is támogatja, amelynek célja új klímavédelmi stratégiák kidolgozása.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.