Hét német nagyváros tervezi a 30-as sebességkorlátozás bevezetését

30-as sebességkorlátozás jöhet több német városban

A forgalomnak hatékonyabbá, klímabarátabbá és biztonságosabbá kell válnia. Éppen ezért 7 nagy német város tervezi a 30 km / h-s zónák bevezetését. Ehhez azonban a közúti közlekedési szabályozás megváltoztatása is szükséges.
Hét német város egy kísérleti projekt keretében szeretné tesztelni a Tempo 30-at. A szokásos 50 km / h sebesség így csak a néhány főúton maradna meg.

Aachen, Augsburg, Freiburg im Breisgau, Hannover, Lipcse, Münster és Ulm vesznek részt a projektben.

A városok remélik, hogy a választások után gyorsan megváltoztatják a közúti szabályokat, hogy a projektek lehetségesek legyenek. A kezdeményezést a berlini Német Városok Szövetsége támogatja.

Hatékonyabbá, klímabarátabbá és biztonságosabbá akarjuk tenni a városokban a forgalmat” – mondta a városi tanács elnöke, Lipcse polgármestere, Burkhard Jung az SPD-től.
Ehhez a városoknak nagyobb mozgástérre van szükségük, mint korábban. “Az önkormányzatok dönthetik el a legjobban, hogy mely utcákon milyen sebesség a megfelelő.

A 7 város kihangsúlyozza, hogy ez nem egy autósok elleni kezdeményezés. Ez egy projekt a lakók számára. “A forgalom kapacitását a Tempo 30 nem korlátozza, de az életminőség érezhetően javul” – áll a városok közleményében.

Az utak biztonságosabbak lennének, különösen a gyalogosok és a kerékpárosok számára. Ezenkívül csökkenne a forgalmi zaj és kisebb lenne a légszennyezés. A projektet az Agora Verkehrswende kezdeményezés is támogatja, amelynek célja új klímavédelmi stratégiák kidolgozása.
Forrás

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.