Heten meghaltak Bajorországban egy rendőrségi autósüldözés közben az osztrák határnál

Az éjszaka folyamán súlyos közlekedési baleset történt a 94-es autópályán Bajorországban, amelynek következtében hét ember meghalt és sokan megsérülnek, köztük gyerekek is. A baleset a Waldkraiburg/Ampfing csomópont közelében történt. A sofőr valószínűleg embercsempész, ő életben maradt.
Hét ember meghalt és többen súlyosan megsérültek egy feltételezetten csempészjárművel történt balesetben a 94-es autópályán, Bajorország délkeleti részén.

A rendőrség szerint a halottak között van egy hatéves gyermek is. Az ügyészség most emberölés gyanúja miatt nyomoz. A baleset a rendőrség szerint hajnali 3 óra 15 perc körül történt a Waldkraiburg/Ampfing csomópont közelében. Az autópályát München irányába teljesen lezárták.

A furgon, amelyben 23 ember tartózkodott, a rendőrség szerint egy rendőri ellenőrzés elől menekülve letért az útról és felborult.

Az utasok szíriaiak és törökök voltak. A sofőr egy Ausztriából származó férfi volt, állampolgársága nem ismeretes. Minden utas megsérült, a túlélőket a közeli kórházakba szállították. Mivel a kilenc személyre tervezett furgon teljesen zsúfolt volt, az utasok közül sokan nem használhatták a biztonsági övet.
A rendőrök kiszúrták az autót, mert látszódott rajta, hogy tele van, majd ellenőrizni akarták. A sofőr ezután erőteljesen felgyorsított és az Ampfing/Waldkraiburg csomópont közelében letért az útról és felborult, többször megfordult, végül a tetején állt meg.

A 24 éves sofőr osztrák lakcímmel rendelkezik, könnyebben sérült meg, jelenleg kórházban rendőri őrizet alatt van. Az autó osztrák rendszámos volt. Számos mentőszolgálat és a tűzoltóság, valamint mentőhelikopterek segítettek a mentésben.

A baleset helyszíne körülbelül 50 kilométerre van az osztrák határtól. A szövetségi rendőrség és a bajor határrendőrség tájékoztatása szerint hónapok óta növekszik az illegális beutazók száma.

Az A94-es útvonal tipikus csempészútvonalnak számít. Csak néhány nappal ezelőtt egy feltételezett csempész Burghausen közelében négy emberrel az autóban elmenekült a szövetségi rendőrség elől, és balesetet okozott. Két ember súlyosan megsérült.

A politikusok harcolni akarnak a csempészbandák ellen

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter megdöbbenésének adott hangot.

Ez a szörnyű esemény megmutatja, milyen kegyetlen és embertelen módon teszik kockára az embercsempészek az emberek életét. Szét kell vernünk az embercsempész bandák kegyetlen üzletét, amelyek maximális hasznot húznak az emberek nyomorából, és ilyen életveszélyes módon csempészik át őket a határokon.

– mondta.

Németország jelentősen megerősítette a szövetségi rendőrség erőit mindenütt a határokon lévő csempészútvonalak mentén, elsősorban Ausztria, Legyngyelország és Csehország irányából.
Joachim Herrmann bajor belügyminiszter tragédiáról beszélt, és ismételten a határellenőrzés megerősítésére szólított fel.

Ez az eset is mutatja, hogy mennyire fontos az azonnali határellenőrzés további erősítése, hogy már a határon megállítsuk a csempészeket. Megdöbbentő a balesetben megsérült csempész embertelen viselkedése, aki csak azért próbálta elkerülni, hogy a szövetségi rendőrök megállítsák, hogy mentse a saját bőrét.

– mondta a CSU-s politikus.

A bajor rendőrség és a szövetségi rendőrség közösen dolgozik a személyek felderítésében.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.