Hétvégére ismét eső várható Németországban

Hétvégén ismét esőzés Németországban

Az árvíz utáni munkálatok még nagyban tartanak, de már várható a következő nagyobb esőzés a hétvégén. Ismét érinti Nordrhein-Westfalen és Rheinland-Pfalz tartományokat is, de nem olyan erősen, mint korábban.




Péntekig az időjárás Németország szerte a „Dana” nevű anticiklon hatására stabil lesz és csak néhány helyen várható esőzés. Szombatra ismét Franciaország felől érkezik a “Dirk” ciklon, amely már több esőt hoz magával.

Közel sem lesz olyan heves esőzés, mint a “Bernd” ciklonnál, amikor 3 napig esett. A következő ciklon aránylag gyorsan áthalad az országon.

Azonban várható jégeső, vihar és nagyobb esőzés is, várhatóan 20-40 liter / nm vízmennyiséggel, ami nem hasonlítható a korábbi “Bernd” ciklonhoz, ami 100-250 liter / nm esőt hozott magával.

Ennek ellenére főleg az árvízkárosult területeken okozhat ismét áradást és földcsuszamlást.




Szombaton elsősorban Nordrhein-Westfalen déli részét, Rheinland-Pfalz tartományt és Saarland-ot fogják érinteni.

Végül Hessen és Thüringen mellett Baden-Württemberg és Bajorország is érintett lesz.

Vasárnapra továbbhalad a ciklon kelet felé

A hőmérséklet délen meleg marad, szombaton 25-30 fok, vasárnap 22 fok várható északon, Eifel környékén 30 fok is lehet.

Jövő héten délen marad a meleg 30 fok körüli hőmérséklet legalább 3 napig, de utána is nyári időjárás várható.

Vasárnapi eső foto: wetter.de

A hét közepéig meleg és fülledt idő marad Németország nagy részén, ennek megfelelően várható néhány helyen mennydörgés és villámlás. Egy igazi hosszan tartó nyári időjárásra azonban egyelőre ne számítsunk.




Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.