Horror a Frankfurti Főpályaudvaron

Ismét egy tragikus haláleset rázta meg Németországot a mai napon.

Egy 8 éves kisfiú ma délelőtt a Frankfurti Főpályaudvaron az érkező ICE vonat alá lett lökve, halálosan megsérült. Egy gyanúsítottat elfogtak, közölte a rendőrségi szóvivő. A 4-9-es vágányok jelenleg is le vannak zárva, a rendőrség nagy erőkkel a helyszínre vonult.

FRISSÍTÉS:
++ A tettes Svájci lakosú. Eddig nem tett tanúvallomást. A rendőrség előtt idáig ismeretlen volt ++

++ A belügyminiszter Horst Seehofer megszakítja szabadságát, hogy a közbiztonsági szakértőkkel tárgyaljon. “A tettes minden elérhető jogi úton felelősségre lesz vonva” – mondta Seehofer. Személyesen támogatja az ügyben illetékes hatóságokat. A rendőrség jelenleg a videofelvételeket elemzi. ++

A rendőrségi szóvivő szerint a 8 éves kisfiút és anyukáját egy 40 éves afrikai származású, eritreai férfi lökte az érkező ICE vonat elé. Az anya még időben tudott reagálni, de a kisfiút már elütötte a vonat. Szemtanúk szerint a férfi egy másik nőt is le akart lökni a vonat alá, aki viszont meg tudta már magát védeni. A közvetlen szemtanúk közül többen sikoltoztak és rosszul lettek, pánik tört ki és káosz. A rendőrség és a mentők elég hamar a helyszínre érkeztek, az ott lévő sokkos állapotban lévő embereket orvosok látták el.

Az eritreai férfi indítéka ismeretlen, áldozatait eddigi ismeretek alapján nem ismerte. Tette után rögtön szökni próbált, de még a pályaudvar közelében az ott lévő emberek segítségével el tudták fogni. Öltözéke feltűnően sötét volt. Jelenleg kihallgatják.

Az anyát, akit kórházba szállítottak is kihallgatják. A rendőrség jelenleg szemtanúkat is kihallgat és továbbiakat is keres.

Nemrégen, július 20-án löktek és öltek meg egy 34 éves anyát a Nordrhein-Westfalenben lévő Voerde városban a pályaudvaron egy helyi (regionális) vonat elé. A 28 éves gyanúsítottat jelenleg előzetes letartoztatásban tartják fogva gyilkosság gyanújával, eddig nem tett beismerő vallomást. A Németországban született szerb férfi szó nélkül, hátulról megközelítve lökte be a nőt a sínek közé, tanúk elmondásai alapján. Tettes és áldozat nem ismerték egymást.

A 28 éves Németországban született szerb származású férfi lökte be az anyát a síneik közé.

A férfi azonban előtte egy iraki családba kötött bele, amikor az apa rászólt, hogy tűnjön el. Rögtön ezután lökte be a nőt a sínek alá a szerb származású férfi, aki lopás és testi sértés miatt a rendőrök előtt már nem volt ismeretlen. Az iraki férfi azonnal ráugrott az elkövetőre, és el sem engedte addig, amíg a rendőrség ki nem érkezett. A rendőrség később hivatalosan is megköszönte az iraki férfi közbeavatkozását, mivel, mint kiderült, a gyilkos nem volt beszámítható állapotban, ezért valószínűleg ezáltal egy még súlyosabb katasztrófát sikerült megakadályoznia. A vizsgálatok alapján kiderült, hogy kokain volt a vérében, alkoholt nem ivott.

Voerde, (NRW) – Észak-Németország, a vonat elé lökött 34 éves anyukára emlékeztek

2016-ben szintén nagy felhördülést okozott és vitát váltott ki Németországban, amikor Berlinben az éjszaka folyamán egy aluljáróban a bulgár Svetoslav Stoikov (28) a lábával belerúgott hátulról egy fiatal lányba, aki leesett a lépcsőről és eltörte a karját. A bolgár férfi ezután nevetve távozott a barátaival. A kamerák mindent rögzítettek, a nyilvánosságra hozatala után megtalálták a tettest.

A tettest a tárgyaláson a pszichiátriai szakértő értelmi fogyatékosnak ítélte meg, mivel az IQ-ja 63 volt, ezen kívül más agyi károsodást is észleltek nála. 3 évet kapott. A rövid börtönbüntetést még az is befolyásolta, hogy a bíró szerint a tettes “betegesen rossz pszichés érzelmi állapotban” volt, mivel az apja verte és nagy szegénységben nőtt fel.

FORRÁS:

https://www.focus.de/panorama/welt/mann-festgenommen-bericht-kind-in-frankfurt-vor-zug-gestossen_id_10973060.html

https://www.n-tv.de/mediathek/videos/panorama/Polizei-Wohl-keine-Beziehung-zwischen-Taeter-und-Opfern-article21174490.html

https://www.focus.de/politik/sicherheitsreport/wahnsinnstat-in-voerde-bahnsteig-mord-31-iraker-stuerzte-sich-auf-killer-und-verhinderte-schlimmeres_id_10947419.html

https://www.welt.de/vermischtes/article166357942/Fast-drei-Jahre-Haft-fuer-Berliner-U-Bahn-Treter.html

https://www.bild.de/regional/ruhrgebiet/ruhrgebiet-aktuell/voerde-gleiskiller-jackson-b-hatte-kokain-im-blut-63620196.bild.html?fbclid=IwAR1dkUZ61ehLD-15d6FuiGYDD9m-gMsDG85EWU_glU6hCuRMVceGaLHOVwo


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.