Horror-baleset Kölnben, egy zajvédő betonfal esett egy autósra

Végzetes baleset történt november 13-án pénteken Kölnben, az A3-as autópályán.

Egy 5 tonnás zajvédő betonlap borult egy haladó Volkswagen Polora és ölte meg azonnal a 66 éves női vezetőjét. Az autó teljesen összeroncsolódott.

A hatóság elmondása szerint a falakat, melyek 2007-ben épültek, rendszeresen ellenőrzik.

Az ügyészség ismeretlen tettes ellen hanyagságból elkövetett gyilkosság ügyében kezdett nyomozást. Az első vizsgálatok után kiderült, hogy a betonfal nem megfelelően volt rögzítve.

A 2007-es összeszerelés során a lemezt helyhiány miatt nem helyesen rögzítették, jelentette be a vizsgáló hivatal.




Nem az építési előírások szerint szerelték fel

A szakértők nem feltételeznek bűnözői szándékot az eset mögött. A betonlap tudatosan, rögtönzött megoldással lett rögzítve.

Mivel az építkezési folyamat során valami nem illeszkedett megfelelően, ezért improvizálva, eltekintve az építési előírásoktól, nem számolva a következményekkel, rögzítették a betonfalat.

Foto: Feuerwehr Köln

Nem megfelelő csavart használtak

Ez azt jelenti, hogy a hegesztett csavar nem volt alkalmas a 4-5 tonnás vasbetonból készült darab húzóerejének felfogására. Az útépítési hatóság szerint a szerződéses vállalkozás által végzett kivitelezés nem felel meg a korábbi terveknek.

Ugyanezt a konstrukciót 6 másik zajvédő panelre telepítették, amelyeket most a lehető leggyorsabban eltávolítanak. Addig a két külső sávot lezárják.




További zajvédő paneleket is ellenőriznek

A helytelen felszerelés nem tűnt fel az ellenőrzések során, mivel az rejtve volt. Nem feltételezhető, hogy hasonló szerkezeteknél is veszély állna fenn, mondta egy szóvivő.

Ennek ellenére a hatóság ellenőrzi, hogy Észak-Rajna-Vesztfáliában vannak-e más, hasonló szerkezetű zajvédők.

Az ügyész gondatlanságból elkövetett gyilkosság miatt indított eljárást – első körben ismeretlen személyek ellen.

FORRÁS: www.zdf.de

Címlapfoto: Feuerwehr Köln


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.