Hullámvasút baleset az Oktoberfesten, 9 sérült – Szeptember 16-án nyitott az Oktoberfest

A müncheni Oktoberfesten szombat este kilenc ember könnyebben megsérült egy hullámvasút balesetben. Két vasúti kocsi ütközött össze.
Szombaton késő este több ember könnyebben megsérült egy hullámvasút-balesetben a müncheni Oktoberfesten, ami szombaton kezdődött. A “Höllenblitz” zárt hullámvasút vezetője elmondta, hogy két kocsi ütközött össze kis sebességgel.

“Höllenblitz”: két vagon ütközött össze, kilencen megsérültek

Az első információk szerint az egyik kocsi hátrafelé gurult és így ütközött a mögötte lévő kocsinak. Mindkét szerelvényben körülbelül 30 ember tartózkodott. A rendőrség szerint kilenc ember könnyebben megsérült, főleg zúzódásokkal. Az első hírekkel ellentétben egyikük sem került kórházba, írja a BR bajor magazin.
Az utasok segítség nélkül szállhattak ki a hullámvasútból.

Egyelőre nem világos, hogyan történt az incidens. A “Höllenblitz” üzemeltetője Wilhelm Ottens műszaki hibát feltételez.

A két szerelvény enyhén egymásnak ütközött, de mindenki ki tudott szállni segítség nélkül” – mondta Ottens a Német Sajtóügynökségnek vasárnap.
A Höllenblitz egyelőre még áll

Mint az Oktoberfest minden attrakcióját, ezt is alaposan átvizsgálta a TÜV, mielőtt elindították volna. Ottens vasárnap délelőtt azt mondta, hogy megpróbálják kijavítani a műszaki károkat, és utána újra jóvá kell hagynia a TÜV-nek.

A hullámvasút most áll. Ottens szerint a “Höllenblitz” a világ legnagyobb utazó beltéri hullámvasútja. A hullámvasút összes kocsiját teljesen felújították 2020-ban, beleértve az új kárpitokat és fékeket is. A szerelvények alváza 2021-ben teljesen megújult.
Honlapja szerint a családi vállalkozás mintegy nyolcmillió eurót fektetett be a 600 tonnás hullámvasútba. Csak a szállításhoz 45 teherautó-járatra van szükség külön engedéllyel. A csapat 30 alkalmazottból áll.

Az “Olympia Looping” hullámvasútnál az utasoknak létrákon kellett lemászniuk

Szombat délután az “Olympia Looping” hullámvasúton történt technikai probléma, a hullámvasút működés közben leállt. Körülbelül 20 utasnak kellett létrákon lemásznia, de senki sem sérült meg. Az Oktoberfest sajtóirodájának tájékoztatása szerint az eset délután 5 óra körül történt.

A személyzet minden egyes utast biztonságosan lekísért – mondta egy szóvivő. Az 5 üléses, hurokszerű hullámvasúton történt incidens oka valószínűleg egy, a meghajtásért felelős elektronikus elem meghibásodása volt. A hullámvasút időközben újra üzemel.
Szombaton indult az idei Oktoberfest Münchenben

Szeptember 16 – október 3-ig tart idén az Oktoberfest. Szombaton, vasárnap és október 3-án a sátrak 9 órától 23.30-ig, hétfőtől péntekig 10 órától 23.30-ig tartanak nyitva.

Az Oktoberfesten közel 40 különböző méretű sátor található, több mint 120 000 ülőhellyel.

A fesztivál 10 – 23:30 óráig van nyitva, pénteken és október 2-án 10 – 24:00 óráig, szombaton 9 – 24:00 óráig.

Az idei év különlegessége, hogy az Oktoberfest minden eddiginél tovább tart, mivel az október 3-a munkaszüneti napra esik, és az azt megelőző hídnappal (Brückentag) vonják össze.

Idén akár 14,90 eurót is kell fizetni egy liter fesztiválsörért. A jó pincérek egyébként egyszerre akár 18 litert is ki tudnak vinni. Elvégre a szomjúság nagy: tavaly 5,6 millió liter sört szolgáltak ki – valamivel alacsonyabb látogatószám mellett. A járvány előtti utolsó évben, 2019-ben még 7,3 millió liter sört ittak a látogatók.
A nők kedvenc népviselete a Dirndl, melynek masnija sokat elárulhat: ha a masni a nőtől nézve jobbra elöl van megkötve, az azt jelenti, hogy a nő párkapcsolatban él. Ha a masni elöl balra van kötve, azt jelzi, az illető szingli. Hogy ezzel mindenki tisztában van-e, az más kérdés.

Partnersuche auf dem Oktoberfest leicht gemacht | Presseportal

Több szabály is van

Legfeljebb három literes vagy 20 x 15 x 10 centiméteres táskák és hátizsákok használata megengedett. Az esernyők és a járást segítő eszközök szintén megengedettek, de a kések és az üvegpalackok nem. A szórófejes flakonok esetében a biztonsági személyzet belátásán múlik, hogy maradhatnak-e a táskában. Aminek kint kell maradnia, azt a bejáratoknál lévő csomagmegőrzőben lehet elhelyezni. Hat éven aluli gyerekek este 8 óra után nem lehetnek a sörsátorokban.

Söröskorsót a sörsátorból szuvenírként elvinni lopásnak számít, aki ilyet szeretne hazavinni, annak a fesztivál területén lévő boltban kell megvásárolnia.

Szintén hasonló, de nem ilyen nagyszabású fesztivál lesz Stuttgart mellett, Bad-Canstattban, a Canstatter Volksfest, szeptember 22 – október 8-ig.

A balesetről

Forrás1 Forrás2 Címlapfotó


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.