Hullámvasút baleset az Oktoberfesten, 9 sérült – Szeptember 16-án nyitott az Oktoberfest

A müncheni Oktoberfesten szombat este kilenc ember könnyebben megsérült egy hullámvasút balesetben. Két vasúti kocsi ütközött össze.
Szombaton késő este több ember könnyebben megsérült egy hullámvasút-balesetben a müncheni Oktoberfesten, ami szombaton kezdődött. A “Höllenblitz” zárt hullámvasút vezetője elmondta, hogy két kocsi ütközött össze kis sebességgel.

“Höllenblitz”: két vagon ütközött össze, kilencen megsérültek

Az első információk szerint az egyik kocsi hátrafelé gurult és így ütközött a mögötte lévő kocsinak. Mindkét szerelvényben körülbelül 30 ember tartózkodott. A rendőrség szerint kilenc ember könnyebben megsérült, főleg zúzódásokkal. Az első hírekkel ellentétben egyikük sem került kórházba, írja a BR bajor magazin.
Az utasok segítség nélkül szállhattak ki a hullámvasútból.

Egyelőre nem világos, hogyan történt az incidens. A “Höllenblitz” üzemeltetője Wilhelm Ottens műszaki hibát feltételez.

A két szerelvény enyhén egymásnak ütközött, de mindenki ki tudott szállni segítség nélkül” – mondta Ottens a Német Sajtóügynökségnek vasárnap.
A Höllenblitz egyelőre még áll

Mint az Oktoberfest minden attrakcióját, ezt is alaposan átvizsgálta a TÜV, mielőtt elindították volna. Ottens vasárnap délelőtt azt mondta, hogy megpróbálják kijavítani a műszaki károkat, és utána újra jóvá kell hagynia a TÜV-nek.

A hullámvasút most áll. Ottens szerint a “Höllenblitz” a világ legnagyobb utazó beltéri hullámvasútja. A hullámvasút összes kocsiját teljesen felújították 2020-ban, beleértve az új kárpitokat és fékeket is. A szerelvények alváza 2021-ben teljesen megújult.
Honlapja szerint a családi vállalkozás mintegy nyolcmillió eurót fektetett be a 600 tonnás hullámvasútba. Csak a szállításhoz 45 teherautó-járatra van szükség külön engedéllyel. A csapat 30 alkalmazottból áll.

Az “Olympia Looping” hullámvasútnál az utasoknak létrákon kellett lemászniuk

Szombat délután az “Olympia Looping” hullámvasúton történt technikai probléma, a hullámvasút működés közben leállt. Körülbelül 20 utasnak kellett létrákon lemásznia, de senki sem sérült meg. Az Oktoberfest sajtóirodájának tájékoztatása szerint az eset délután 5 óra körül történt.

A személyzet minden egyes utast biztonságosan lekísért – mondta egy szóvivő. Az 5 üléses, hurokszerű hullámvasúton történt incidens oka valószínűleg egy, a meghajtásért felelős elektronikus elem meghibásodása volt. A hullámvasút időközben újra üzemel.
Szombaton indult az idei Oktoberfest Münchenben

Szeptember 16 – október 3-ig tart idén az Oktoberfest. Szombaton, vasárnap és október 3-án a sátrak 9 órától 23.30-ig, hétfőtől péntekig 10 órától 23.30-ig tartanak nyitva.

Az Oktoberfesten közel 40 különböző méretű sátor található, több mint 120 000 ülőhellyel.

A fesztivál 10 – 23:30 óráig van nyitva, pénteken és október 2-án 10 – 24:00 óráig, szombaton 9 – 24:00 óráig.

Az idei év különlegessége, hogy az Oktoberfest minden eddiginél tovább tart, mivel az október 3-a munkaszüneti napra esik, és az azt megelőző hídnappal (Brückentag) vonják össze.

Idén akár 14,90 eurót is kell fizetni egy liter fesztiválsörért. A jó pincérek egyébként egyszerre akár 18 litert is ki tudnak vinni. Elvégre a szomjúság nagy: tavaly 5,6 millió liter sört szolgáltak ki – valamivel alacsonyabb látogatószám mellett. A járvány előtti utolsó évben, 2019-ben még 7,3 millió liter sört ittak a látogatók.
A nők kedvenc népviselete a Dirndl, melynek masnija sokat elárulhat: ha a masni a nőtől nézve jobbra elöl van megkötve, az azt jelenti, hogy a nő párkapcsolatban él. Ha a masni elöl balra van kötve, azt jelzi, az illető szingli. Hogy ezzel mindenki tisztában van-e, az más kérdés.

Partnersuche auf dem Oktoberfest leicht gemacht | Presseportal

Több szabály is van

Legfeljebb három literes vagy 20 x 15 x 10 centiméteres táskák és hátizsákok használata megengedett. Az esernyők és a járást segítő eszközök szintén megengedettek, de a kések és az üvegpalackok nem. A szórófejes flakonok esetében a biztonsági személyzet belátásán múlik, hogy maradhatnak-e a táskában. Aminek kint kell maradnia, azt a bejáratoknál lévő csomagmegőrzőben lehet elhelyezni. Hat éven aluli gyerekek este 8 óra után nem lehetnek a sörsátorokban.

Söröskorsót a sörsátorból szuvenírként elvinni lopásnak számít, aki ilyet szeretne hazavinni, annak a fesztivál területén lévő boltban kell megvásárolnia.

Szintén hasonló, de nem ilyen nagyszabású fesztivál lesz Stuttgart mellett, Bad-Canstattban, a Canstatter Volksfest, szeptember 22 – október 8-ig.

A balesetről

Forrás1 Forrás2 Címlapfotó

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk

Szakmánkénti minimálbérek Németországban

Szakmánkénti minimálbérek Németországban
Oktatás és képzés (Ausbildung és Weiterbildung) A képzésben és továbbképzésben dolgozók országszerte óránként legalább ...
Elolvasom

Szülés Németországban a koronavírus idején – kórházban vagy nem? – blog

Szülés Németországban a koronavírus idején - kórházban vagy nem? - blog
A napokban a német szomszédasszonyommal beszélgettem, aki épp a harmadik babáját várja. A ...
Elolvasom

Hét alapszabály a német családi pótlékkal kapcsolatban

Hét alapszabály a német családi pótlékkal kapcsolatban
7 alapszabály a német családi pótlékkal kapcsolatban – minden más állítás hamis! Mi az ...
Elolvasom

Bemutatkozó: német biztosítási szakember Konyár-Vonnák Orsolya

Bemutatkozó: német biztosítási szakember Konyár-Vonnák Orsolya
Kedves Olvasók! Szeretnék bemutatkozni Nektek, mint pénzügyi tanácsadó, és a jövőben hasznos tanácsokkal ellátni Benneteket, ...
Elolvasom

Németország: Karantén a szabadság ideje alatt?

Németország: Karantén a szabadság ideje alatt?
Mi lesz a szabadságommal, ha karanténba kell mennem? Az alábbiakat érdemes tudni a ...
Elolvasom

Legoland és üdülőközpont Bajorországban

Legoland és üdülőközpont Bajorországban
Cim: Legoland-Allee 3, 89312 Günzburg, Bajorország A Günzburgi Legoland a dániai LEGO cég élményparkja, mely Németországban, Günzburgtól nem messze található. A ...
Elolvasom

Elkezdődött a Canstatter Volksfest Stuttgartban, ami vetekszik az Oktoberfesttel – október 8-ig tart

Elkezdődött a Canstatter Volksfest Stuttgartban, ami vetekszik az Oktoberfesttel - október 8-ig tart
Az Oktoberfest után a Canstatter Volksfest a legnagyobb fesztivál Németországban. Október 8-ig több ...
Elolvasom

Németország Top 100 fő látványossága 2019 / 2020 egy közvéleménykutatás alapján

Németország Top 100 fő látványossága 2019 / 2020 egy közvéleménykutatás alapján
A Deutschen Zentrale für Tourismus egy közvéleménykutatást végzett, ami 2019-ben kezdődött és 2020. ...
Elolvasom

Németország fürdőtavai

Németország fürdőtavai
Melyek Németország legszebb tavai és melyiket hol találni, ill. milyen minőségűek, nem is ...
Elolvasom
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.