Ingyenes FFP2-maszk december 15-től a 60 év felettieknek és a rizikó-csoportba tartozóknak Németországban

Ingyenes maszk jár Németországban a 60 év felettieknek

December 15-tól körülbelül 27 millió rizikó-csoportba tartozó németországi lakos kaphatja meg az első ingyenes FFP2 maszkokat.

Az ABDA gyógyszerészszövetség elnöke, Friedemann Schmidt logisztikai „herkulesi feladatnak” nevezte a maszkok szétosztását.

A kampány mintegy 2,5 milliárd Euróba kerül a német kormánynak. Az FFP2 maszkok különösen hatékonyan szűrik a részecskéket a belélegzett vagy kilélegzett levegőből, de ezek sem kínálnak 100% -os védelmet.
Ki kapja meg az ingyenes FFP2 maszkokat?

27,3 millió jogosultat tartanak számon – a lakosság egyharmadát. Nemcsak minden 60 év feletti, hanem sok krónikus beteg is köztük van.

A G-BA II. típusú cukorbetegségben szenvedőket, szív- vagy veseelégtelenségben, asztmában és stroke-ban vagy tüdőbetegségben szenvedő COPD betegeket, szervátültetéseken átesetteket, vagy magas kockázatú terhességben szenvedő nőket foglalja magában az ellátásokra jogosultak. A rákos betegeket is figyelembe veszik.

Szükségem van utalványra az ingyenes FFP2 maszkokhoz?

A biztosítóknak most komplex adat-összehasonlítással kell kideríteniük, kik tartoznak ebbe a csoportba, mert nem rendelkeznek az orvosok diagnózisával.

Az a kérdés, hogy miképp lehet biztosítani, hogy minden érintett személy csak egyszer vegye fel az ingyenes maszkokat, fejtörést okozott. Az egyik (elutasított) ötlet: lyukat ütni a betegbiztosító kártyán.
Mire számítsunk?

A Jens Spahn által most bemutatott megoldásban első lépésként idén eltekintenek az átvételnél a speciális igazolásoktól vagy utalványoktól.

A rizikó-csoportba tartozók december 15-től 3 maszkot ingyen vehetnek át a gyógyszertárból.

Az életkort az igazolvánnyal lehet ellenőrizni.

Ha a gyógyszerész ismeri a beteget, akkor általában azt is tudja, hogy mely krónikus betegségei vannak. Ha nem, akkor a gyógyszerésznek kérdés-sorozat útján kell kiderítenie, hogy valós e az igény.

Januártól a jogosultak a betegbiztosítótól 2 db. hamisításbiztos kupont kapnak postán, egyenként további 6 db. maszkért.

Az első február 28-ig váltható be a gyógyszertárban, a második február 16. és április 15. között. Ezután egy 2 Eurós pótdíj fizetendő hat darabonként.

A szabályozás a magánbiztosítással rendelkezőkre is vonatkozik.

Spahn egészségügyi miniszter ennek ellenére óvatosságra intett: „Még az FFP2 maszkok sem nyújtanak 100%-os védelmet a koronavírus ellen. De jelentősen csökkentik a fertőzés kockázatát. ”

Miután egyre több ilyen maszkot gyártottak Németországban, ezek elsősorban a német gyártásból kerülnek kiosztásra, mondta Jens Spahn.

www.rnd.de  Bild von lifetesterDOTnet


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.