Ismét sztrájkolni fog a német vasút csütörtökön!

A vonattal utazóknak előreláthatólag ismét vasúti sztrájkra kell készülniük. Csütörtök este kezdik meg Németország szerte a mozdonyvezetők a sztrájkot, ami várhatóak egy napig tart, ez idő alatt nem lesz vonatközlekedés Németországban. Idén ez már a negyedik ilyen sztrájk.
A német mozdonyvezetők szakszervezete (GDL) újabb figyelmeztető sztrájkra szólította fel tagjait a Deutsche Bahnnál (német vasút).

Csütörtök este 22.00 órától péntek este 22.00 óráig az utasoknak ismét több ezer vonatkimaradásra kell felkészülniük Németország szerte.

A sztrájkot egyebek között a távolsági és a regionális közlekedés valamennyi dolgozója, valamint a berlini és hamburgi S-Bahnok dolgozói hirdették meg – közölte este a GDL. A közlemény szerint a sztrájk a teherszállításban csütörtök este 18 órakor kezdődik.

A munkáltató nem hajlandó megadni a munkavállalóknak azt a megbecsülést és elismerést, amit megérdemelnek az elvégzett munkájukért.

– indokolta a sztrájkot a GDL.

A Deutsche Bahn éles kritikával reagált.
A mozdonyvezetők szakszervezete tönkreteszi a második adventi hétvégét több millió ember számára. A sztrájk ilyen röviddel a tél beállta után és ilyen közel a menetrendváltáshoz (dec. 10) felelőtlen és önző dolog.

– mondta este Martin Seiler, a Deutsche Bahn humánerőforrás vezérigazgatója.

Ahelyett, hogy tárgyalnának és szembenéznének a valósággal, a mozdonyvezetők szakszervezete megvalósíthatatlan követelések miatt sztrájkol. Ez teljesen szükségtelen.

A szakszervezet többek között a több műszakban dolgozók munkaidejének csökkentésére vonatkozó követelését kívánja hangsúlyozni.

Claus Weselsky, a GDL főnöke november 24-én a bértárgyalásokat meghiúsultnak nyilvánította, mert a Deutsche Bahn többek között ebben a kérdésben még nem jelezte, hogy tárgyalási lehetőséget biztosítana.

A legutóbbi figyelmeztető sztrájk november 15-én és 16-án volt a Deutsche Bahnnál. A 20 órás munkabeszüntetés során a járatok több mint 80 százaléka kimaradt. Volt olyan tartomány, ahol még rosszabb volt a helyzet, és egyáltalán nem közlekedtek a vonatok, ez vonatkozott az S-bahn közlekedésre is.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.