Ismét tömegverekedés volt egy berlini strandon – 11 sérült, köztük a személyzet is

Verekedés a berlini strandokon

Tatort Freibad: Folyamatos problémák vannak Németország egyes strandjain, főleg Berlinben. Ezúttal ismét Neukölln Columbiabadban történt verekedés, itt ez nem az első alkalom. Bevándorló fiatal férfiak a rendbontók.
Kedd este a Berlin-Neukölln-i Columbiabad strandján történt verekedésben 11 ember sérült meg.  Három ember kórházba került megfigyelésre, ahogy a berlini rendőrség mondta. Három embert ideiglenesen letartóztattak.

A rendőrség három 19, 23 és 24 éves férfit kedden este letartóztatott a konfliktus után. A konfliktus abból adódott, amikor a három férfi összesen 12 másikkal ki lett utasítva a strandról egy verekedés miatt.

Az érintettek ezután egy hasonló nagy csoportba visszatértek és tanúk szerint kifejezetten a biztonsági szolgálat embereit és az ott dolgozókat támadták meg. Verekedő eszközöket és gázsprayt is bevetettek.

Dortmundban vasrúddal ütöttek le valakit a strand előtt egy szabad parkolóhelyért

A rendőrség elmondása szerint három biztonsági ember egy zárt helyre menekült a támadók ellen, akik megpróbálták az ajtót betörni, de a rendőrség kiérkezésekor elmenekültek. A sérültek között volt négy biztonsági ember és egy úszómester is.

A rendőrség este a strand környékén egy autóban csapott le a három gyanúsítottra, akiket aztán később elengedtek. Vizsgálat folyik ellenük a nyugalom különösen súlyos megssértése miatt.
A berlini strandokon ezen a nyáron már több erőszakos vita, verekedés is volt itt. Június végén szintén ezen a strandon 250 fős agresszív fiatalokból álló tömeggel kellett a rendőröknek és a biztonságiaknak szembenézniük.

A verekedés úgy kezdődött, hogy egy férfi vizipisztolyt használt egy nőnél, aki ezután leköpte őt, ezután a férfi betörte a nő orrát. A verekedéshez aztán egyre többen csatlakoztak.

Pár nappal korábban szintén tömegverekedés tört ki a Steglitzer Bad-ban, állítólag szintén egy vizipisztoly használata miatt. A verekedések közepette vannak a nők és a gyerekek, akikre a verekedők nincsenek tekintettel.
Ilyen esetekben a rendőrség nagy erőkkel vonul ki, a probléma sajnos már évek óta fennáll.

Nancy Faeser német belügyminiszter több rendőri jelenlétet akar a strandokon. Elmondta, hogy a németországi strandokon a családoknak joguk van a nyugalmas pihenéshez.

A rendőrség a videóban elmondja, sajnos korántsem berlini problémáról van szó. A rendőrség kimondta, hogy láthatóan és tudhatóan a rendbontók bevándoló háttérrel rendelkeznek, és főleg fiatal férfiakról van szó.
A problémát azonban az üzemeltetőnek kell megoldania, amikor beengedi a vendégeket, hasonlóképpen, mint az éjszakai szórakozóhelyeken, szelektálnia kell, mondja a rendőrségi szóvivő.

A Reutlinger Wellenfreibad-ban (Baden-Württemberg) főleg az alkohol fogyasztása miatt történtek kellemetlenségek júniusban, mint anyagi károk, de testi sértés nem történt. Parkolóhely miatt is tört ki veszekedés, ahol a rendőrségnek kellett közbelépnie.

Botrányos Afrika-parti a Gardasee-nél

Júniusban az olasz Gardasee-nél kb. 2.000-2.500 bulizó gyűlt össze a “L’Africa a Peschiera” rave partira. Ezt korábban a Tiktok-on hirdették meg.

A résztvevők elsősorban észak-afrikai fiatal férfiak voltak, és nem békés szándékkal gyülekeztek. Verekedések és anyagi károk keletkeztek, és nők elleni molesztálások is voltak.

A hely polgármestere megdöbbent. “Olyan volt, mint egy háborúban” – mondta Maria Orietta Gaulli az olasz médiában. Olaszország tart a további zavargásoktól.

Két nappal a Peschiera zavargásai után a második rave partit is bejelentették. “A Peschiera csak ízelítő volt, találkozunk Riccione -ban”. A videó marokkói zászlókat tartalmazott, és a “Peschiera Afrika, Riccione Marokkó” írás szerepelt benne.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.