Július 10-től szabadon lehet utazni Angliába, de nem minden országból

Július 10-től karantén nélkül lehet utazni Angliába.

A brit kormány 60 országot jelölt meg, amelyeket mentesített karanténelőírás alól, ezek között van mások mellett Magyarország, Ausztria, Németország, Csehország, Lengyelország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország. 

Nem szerepelnek a listán

Az Egyesült Államok és Kína, Szlovákia, Bulgária, Románia, Portugália és Svédország sem szerepel a listán.

A döntés csak Angliára vonatkozik, Skóciára, Wales-Rees Észak-Írországra egyelőre nem.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az angliai karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek az angliai karanténelőírás alól mentesített országok listáján.

Lassan tér vissza az élet Angliában

Július 4-től ismét megnyitnak az éttermek, pubok, mozik, fodrászok szigorú szabályok mellett. Ezek mellett még a szabadban lévő fitnesz helyeket és a játszótereket is megnyitják, valamint a könyvtárakat, múzeumokat, bingo-termeket. Két háztartásból lévők is találkozhatnak már egymással bent is és kint is, de a megfelelő távolság megtartása mellett.

Johnson azt ígérte, a többi hely megnyitásáról, mint a fitnesztermek, körmös-szalonok és éjszakai szórakozóhelyek, jövő héten nyilatkoznak. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a vírus továbbra is velünk van és mindenkitől felelősségteljes magatartást vár el.

 

FORRÁS: www.index.hu www.bbc.com


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.