Június 18-tól heti öt napon indít járatokat Stuttgartba a Wizz Air Budapestről

Több új közvetlen repülőjáratot indít a Wizz Air Budapestről júniusban. Sokak örömére nyártól Stuttgart is elérhető lesz a hét öt napján.
A Wizz Air magyar légitársaság tovább bővíti szolgáltatásait a német piacon, és 2024. június 18-tól Stuttgartban is megkezdi működését.

A légitársaság heti ötször köti majd össze Stuttgartot a magyar fővárossal az Airbus A321 Neo repülőgéppel kedden, szerdán és csütörtökön, valamint szombaton és vasárnap.

A járatokra azonnali hatállyal lehet helyet foglalni. Erről számolt be többek között a Stuttgarter Nachrichten.

Ulrich Heppe, a stuttgarti repülőtér ügyvezető igazgatója így nyilatkozott február 28-án a bejelentéskor:

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a Wizz Air-t megnyertük Stuttgart új szolgáltatójának. A Wizz Air-rel lehetőségünk nyílik arra, hogy tovább bővítsük a Stuttgartból induló útvonalhálózatunk sokszínűségét.”
A Wizz Air Budapestről jelenleg Berlinbe és Dortmundba indít közvetlen járatot.

A 24.hu két napja számolt be arról, hogy a Wizz Air júniustól hat új járatot indít Budapestről: Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába, valamint hogy sűrűbben közlekedik majd többek között a bázeli járat.

Különjáratok a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire

A Wizz Air különjáratokat indít Budapestről és Debrecenből a magyar futballválogatott szurkolói számára a Németországban tartott labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire, a különjáratok a futballmeccseket követően haza is hozzák a szurkolókat, emelte ki közleményében a Wizz Air.

Több mint tízezer focirajongó fog útnak indulni, hogy élőben szurkoljon a Stuttgarti és Kölni stadionokban vagy a rajongói zónákban a magyar válogatottnak június 14. és július 14. között. (Köln június 15. 15:00 Magyarország-Svájc, Stuttgart június 19. 18:00 Németország-Magyarország, Stuttgart június 23. 21:00 Skócia-Magyarország)
Magyarország 10 ezer jegyet kapott a németországi labdarúgó eb-mérkőzéseire, azonban az utazásszervezők tapasztaltai szerint jóval többen utaznak a magyar csapat mérkőzéseinek helyszínére, Stuttgartba és Kölnbe. Több gépre már elfogytak a jegyek, ezért a Wizz Air újabb járatok indítását fontolgatja – írja a vg.hu. Erről a travelo.hu oldalán olvashatunk.

“Ha nem lenne foci eb, akkor is népszerű lenne Németországba az utazás. Tavaly is rekordszámú utas utazott velünk, több mint 6,3 millióan utaztak Németországba, illetve Németországból.” – tájékoztatott a Wizz Air vállalati kommunikációs vezetője, Trubek Zsuzsa

2022 decembere óta közvetlen éjszakai vonat jár Stuttgartba Budapestről

A 2022-2023-as menetrend egyik legfontosabb újdonsága volt a nemzetközi közlekedésben, hogy új német város vált átszállás nélkül elérhetővé Budapestről éjszakai vonattal: december 11-től a Kálmán Imre EuroNight München helyett Stuttgartig jár, Augsburgot, Ulmot, Göppingent érintve érkezik Baden-Württemberg tartomány fővárosába.

Mint arról korábban írtunk, az éjszakai vonat minden nap közlekedik Stuttgartig.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.