Június 29-ig hosszabbítja meg Németország a kontakt-szigorításokat, enyhítésekkel

Az eddigi szigorítások június 5-ig tartanak. Angela Merkel szeretett volna tovább hosszabbítani változtatás nélkül, azonban ebbe a tartományok vezetői nem akartak beleegyezni. Ahogy eddig is, az intézkedésekről továbbra is a tartományok döntenek. Szigorúbb szabályozások meghozására is lehetőség van, ahol a helyi fertőzésveszély ezt megköveteli.

Hosszas vita után állapodtak meg a kormány és a tartományok a szigorítások meghosszabbításában, de enyhítésekkel.

Alapvetően abban állapodtak meg, hogy a koronavírus-járvány által bevezetett szigorításokat június 29-ig hosszabbítják meg.

Június 6-tól enyhítés, hogy már 10 ember is összejöhet (max), vagy két háztartás tagjai találkozhatnak számtól függetlenül (pl. két nagy család).

Továbbra is azt ajánlják, hogy lehetőleg kevés és lehetőleg ugyanazokkal az  emberekkel találkozzunk.

Otthon is tartsuk meg továbbra is a higiéniai előírásokat. Fontos, hogy egy szobában ne legyenek túl sokan és megfelelően legyen szellőztetve. Ahol lehetőség van rá, a privát összejöveteleket a szabad levegőn tartsuk meg. Minden esetben szükséges egy összejövetel résztvevőit ismerni, hogy szükség esetén elérhetőek legyenek.

Az eddigi tapasztalatok szerint az enyhítések ellenére az új fertőzések száma továbbra is alacsony szinten maradt Németországban.

Ez annak köszönhető, hogy a fontosabb területeken betartják a távolságtartást és a higiéniai szabályokat. Ezt szívből megköszönik minden polgárnak, aki erre figyelt.

Thüringen külön utakon jár

Erfurt azt közölte, hogy ők regionálisan, akár városokra is lebontva szeretnének intézkedéseket hozni, valószínűleg tovább enyhíteni.

Hasonló a helyzet Sachsen-nel is, a tiltás helyett ajánlásokat fognak jövő héten megfogalmazni.

Bajorország miniszterelnöke ellenben szkeptikusan reagált: “Aki azt hiszi, hogy a koronavírus lassanként eltűnik, az nagyon naív“.

 

FORRÁS: www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.