Káosz Bajorországban a hatalmas hóesés miatt – a Fekete-erdő veszélyes lehet

Havazás Németországban, Bajorországban, sok a baleset

A havazás miatt több száz baleset történt Bajorországban, 14 ember megsérült. Emellett több régióban is elmaradnak a tanórák. Németország egyes részein a következő napokban is havazás és erős széllökések várhatóak. A Fekete-erdőben is veszélyes lehet a sportolás.
Péntek reggelre a nagymennyiségű hó számos balesetet okozott Dél- és Kelet-Bajorország egyes részein, és akadályozta a reggeli csúcsforgalmat.

Különösen Kelet-Bajorországban történt több baleset, de a legtöbbjük nem volt súlyos. Csak Oberpfalzban a rendőrség szerint reggel csaknem 600 időjárással kapcsolatos balesetről számolt be. 109 anyagi kárral járó baleset történt. 14 esetben az emberek könnyebben megsérültek. Több utat teljesen vagy részben le kellett zárni.

Csütörtök este az oktatási minisztérium az alsó-bajorországi Freyung-Grafenau és Regen körzetekben, valamint Oberpfalzban Cham körzetben a heves havazás miatt törölte a tanítási órákat.

Straubing-Bogen és Deggendorf körzetében a Dunától északra fekvő településeken és magában Deggendorfban nem tartottak órákat. Kelet-Bajorországban a Lam és Cham, valamint Cham és Waldmünchen közötti vasútvonalakat is lezárták.
Vasárnap visszatér a vihar és a havazás

Björn Alexander, az ntv meteorológusa szerint pénteken napközben délkeleten, valamint északon és keleten továbbra is erős és viharos széllökések lesznek.

Az előrejelzés szerint akár 100 kilométer/órás széllökések is előfordulhatnak, különösen az Ostsee felé és a hegyekben. Az Alpokban a lavinaveszély az elkövetkező napokban eléri az 5-ös figyelmeztető fokozatot.
Alexander szerint a hétvége nyugodtabban indul. Vasárnap azonban várhatóan közeledik a következő, viharos széllökésekkel járó időjárás.

Foto: Robert B. Twitter

Áradásveszély

A havazás és a folyamatos esőzés miatt Közép- és Felső-Frankföld egyes folyóinak vízszintje magas. A Schwabach környéke jelenleg különösen veszélyeztetett. Miután péntek reggel az Erlangen-Höchstadt körzetben található Eckentalban lévő Büg állomáson a legmagasabb, 4-es jelentési szintet érték el, a bajor árvízi információs szolgálat szerint jelenleg ismét a 2-es szint van érvényben.

Baden-Württembergben is figyelmeztetést adtak ki

A Freudenstadt környéki erdőkben magas a balesetveszély a sok hó miatt. Freudenstadt városa figyelmezteti a sífutókat és más téli sportok kedvelőit, hogy ne menjenek be a Kniebis környéki erdőkbe. Björn Waidelich, a freudenstadti városi erdő erdészeti osztályvezetője szerint a köd, a hó és az eső miatt megnőtt a veszély.
Számos fáról már letörtek az ágak vagy a koronák. Sok helyen teljes fák is kidőltek. Életveszély a túrázók és a téli sportok kedvelői számára az északi Fekete-erdőben.

Az erdészeti osztály vezetője, Waidelich ezért sürgősen felszólított mindenkit, hogy ne menjenek be az erdőkbe. A városvezetés szerint a kirándulók és a téli sportok kedvelői életveszélyben vannak. A Kniebis környéki magaslatok és a freudenstadti Lauferbrunnen üdülőterület különösen érintett, ezért ott több lezárás is van.

Csütörtökön Ausztriában is nagy hókáosz volt

A heves havazás csütörtökön Ausztria szerte forgalmi akadályokat okozott. Sok úton kötelező volt a hólánc használata. Az Arlberg autópálya (S16), a Mühlviertler Straße (B310) Freistadt térségében, a Katschberg Straße (B99) és számos tartományi út, különösen Felső- és Alsó-Ausztriában, érintett.
A nehéz útviszonyok miatt számos fennakadást okoztak az elakadt teherautók. Többek között a Pyhrn autópálya (A9) Ried im Traunkreis közelében, a Westautobahn (A1) Regau közelében Tiroltól Alsó-Ausztriáig.

Enyhülés nem várható, ezért mindenkit felszólítanak, hogy kerülje a felesleges utazásokat, valamint az időjárásnak megfelelő sebességgel haladjon.
Forrás1 Forrás2 Forrás3

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk

Munkaszerződés Németországban – legyen írásos!

Munkaszerződés Németországban - legyen írásos!
Nem kevesen dolgoznak munkaszerződés nélkül Németországban, ami a hiedelemmel ellentétben nem szabályos. E ...
Elolvasom

A 15 legfotogénebb kisváros Németországban

A 15 legfotogénebb kisváros Németországban
A német kisvárosok unalmasak lennének? Vannak köztük világhírűek, amik többet kínálnak, mint szűk ...
Elolvasom

A Kölni Dóm, 632 évig építették

A Kölni Dóm, 632 évig építették
A Kölni Dóm Németország leglátogatottabb turista látványossága. Hivatalos nevén Szent Péter és Szűz Mária ...
Elolvasom

Németország: Karantén a szabadság ideje alatt?

Németország: Karantén a szabadság ideje alatt?
Mi lesz a szabadságommal, ha karanténba kell mennem? Az alábbiakat érdemes tudni a ...
Elolvasom

Hasznos tudnivalók a németországi óvodákról és bölcsődékről

Hasznos tudnivalók a németországi óvodákról és bölcsődékről
Mit kell tudni a németországi óvodai és bölcsődei ellátásról? Néhány fontos tudnivaló a ...
Elolvasom

Schlossanlage Schleißheim Bajorország, kastélyok, múzeumok, csodálatos park egy helyen München mellett

Schlossanlage Schleißheim Bajorország, kastélyok, múzeumok, csodálatos park egy helyen München mellett
Schlossanlage Schleißheim Kastély Schleißheim, Bajorország, 85764 Oberschleißheim Hivatalos weboldala, virtuális túra, valamint aktuális információk itt: ...
Elolvasom

Hogyan adjunk kölcsönt barátnak Németországban?

Hogyan adjunk kölcsönt barátnak Németországban?
Nem kérdés: A barátoknak segítünk. De ettől függetlenül ne feledjük a mondást, miszerint pénzügyekben ...
Elolvasom

Szeretnéd tudni, hogy gazdag vagy szegény vagy Németországban?

Szeretnéd tudni, hogy gazdag vagy szegény vagy Németországban?
A ZDF német állami TV-adó Facebook oldalán a legújabb felmérése szerint az alábbiakat ...
Elolvasom

Kétszer annyi késelés Németországban a vonatokon 2022-ben – nehéz a kitoloncolás

Kétszer annyi késelés Németországban a vonatokon 2022-ben - nehéz a kitoloncolás
Egy jelentés szerint 2022-ben majdnem megduplázódott a vonatokon késsel elkövetett erőszakos cselekmények száma ...
Elolvasom
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.