Kertész-és virágüzletek nyithatnak meg Bajorországban és Baden-Württembergben március 1-től

Nyitás Németországban

Markus Söder bajor miniszterelnök jelentette be elsőként, hogy Bajorországban március 1-től megnyithatnak a fodrászok mellett az egyéb “testközeli” szolgáltatások is, mint pl. a pedikűr.





Március 1-től várható a kertészeti-és virágárus üzletek nyitása Bajorországban.

Söder további üzletek nyitását a járványügyi számok csökkenésétől teszi függővé, ugyanakkor elmondta, hogy a hotelek és éttermek megnyitása a legutolsó körben várható, a gyors-tesztek használatát pedig jelentősen ki akarja szélesíteni.

Nem sokkal utána Baden-Württemberg miniszterelnöke, Winfried Kretschmann is bejelentette, hogy tervezik a március 1-i nyitást, egyelőre csak a kertész-és virágárus üzleteknek, konkrétum mindkét tartománynál kedden várható.





Winfried Kretschmann már egyszer ígéretet tett az üzletek márciusi nyitására, amennyiben a járványügyi számok megengedik, sajnos a brit vírus variáns, amitől a politikusok félnek, közbeszólhat.

Nordrhein-Westfalen tartományban mától megnyithatnak a barkácsáruházak növény osztályai, a többi része az üzletnek zárva kell maradjon a vevők előtt, de van olyan tartomány is, ahol a virágüzletek jelenleg is nyitva vannak.

Március 3-án ülnek ismét össze a tartományi vezetők és döntenek további lépésekről, Merkel 3 lépcsős nyitást tervez.

Forrás Bild von Kim Jinhyun auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.