Késelés a vonaton: két ember meghalt, öten megsérültek a Kiel-ből Hamburgba tartó vonaton

A Kielből Hamburgba (Schleswig-Holstein tartomány) tartó RE 70-es regionális vonaton szerdán Brokstedt kisvárosban több ember megsérült és két ember meghalt egy késes támadásban.




“Egy utas késsel támadt a Kielből Hamburgba tartó Regional Expressz vonaton, legalább öt embert megsebesített és kettőt megölt.” – közölte a szövetségi rendőrség szóvivője.

Ezt Sabine Sütterlin-Waack, Schleswig-Holstein tartomány belügyminisztere is megerősítette.

Legfrissebb rendőrségi jelentések szerint hárman súlyosan, négyen könnyen sérültek.

A tettest letartóztatták. A szövetségi rendőrség szerint a bűncselekmény nem sokkal délután 3 óra előtt történt, mielőtt a vonat megérkezett volna a Steinburg kerületben található Brokstedt állomásra. A segélyhívások az utazóktól érkeztek 14:55 óra körül.

A BILD információi szerint az elkövető egy menekült palesztin, 33 éves és 6 napja még előzetes letartóztatásban, (később a BILD javította, miszerint “börtönben volt”) erőszakos szexuális bűncselekmény miatt.




Újabb friss információk szerint a vonaton kb. 120 utas volt, jelenleg 70 embert kérdeznek ki. A rendőrség elmondása szerint a vonaton hatalmas káosz volt. A tettest Ibrahim A.-nak hívják. Hivatalos információk szerint Németországban 2014-ben kapott menedékjogot, Gaza-ban született.

Kilenc mentőautó, három sürgősségi orvos és egy hamburgi mentőhelikopter volt a helyszínen. A tettes állítólag magát is megsebesítette és menekülni próbált, de a vágányoknál a rendőrök elfogták.

A Bild leírása alapján szemtanúk elmondták, hogy a tettest bőröndökkel dobálták és tartották fel, amíg a rendőrség megérkezett.

A tettes jelenleg kórházban van Neumünster-ben, ahol megfigyelés alatt áll.

Egy férfi azt meséli a Welt híradójában, hogy az első osztályon utazott, amikor látta, hogy az emberek rohannak kifele, miután ő is menekült, látta, hogy a földön mindenhol vér van.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.