Késő tél Németországban – Eső és havazás várható a hétvégén

Havazás Németországban márciusban és áprilisban

Egy hóciklon közeledik, és szombatra az ország számos pontjára visszahozza a telet. Helyenként erős havazás várható. A járművezetőknek fel kell készülniük a csúszós utakra.
Jelenleg úgy néz ki, hogy szombatig a türingiai erdőtől és Harztól a Hessen-felvidékig terjedő területen havazik a legtöbbet. Akár 20 cm-nél is több friss hó eshet. Még az Alpok szélén is várható havazás.

A tél visszatért Németországba. Ma reggel északon Schleswig-Holsteinban, Hamburgban és környékén Ostfriesland-ig 5-10 cm hó hullott.

Délelőtt 10 órakor 11 cm havat mértek a hamburgi repülőtéren, ez napi rekord március 31-én. És ez még csak a kezdet. Mindenhova közelít a hideg és a hó. Még a Kölni Bucht-ban is lehet hóesés péntek reggel.

Hétvégéig akár 40 cm friss hó is eshet a Fekete-erdő felső részén, az Alb-ban és az Allgäuban!
Hol esik a hó csütörtökön?

A havazás átterjed Schleswig-Holsteinből Hamburg területére és Ostfrieslandra 1-5 cm-ig. Délebbre túl enyhe az idő, Németország keleti és északkeleti részén száraz marad az időjárás.

Hol fog esni a hó csütörtök éjjel?

Északnyugatról Észak-Hessenig, Türingia és Szászország egyes részei és az Eifel-ben 1-5 cm-es hó eshet, a Harz-i és a Türingiai erdőkben és a Rhönben 7-15 cm, az Érchegységben 4-7 cm eshet.

Hol esik a hó pénteken?

Kezdetben Alsó-Szászország déli részétől Hessen és Frankföld felé 1-5 cm, a hegyekben 10 cm-es hóesés várható. Délután és este aztán délnyugaton is havazik, de az alacsony vidékeken nem kell számítani rá.

Hol esik a hó péntek éjjel?

Az alacsonyabb régiókban Alsó-Bajorországban sok eső fog esni, délkeleten hó is eshet. Közép-Németországban és délen további 1-7 cm-es hó eshet, a hegyekben néhol 10-15 cm is, főleg a Fekete-erdő északi részén 20 cm-ig.

Március 31: Erős havazás a tavaszi időjárás helyett Észak-Németországban

Hirtelen beköszöntött tél márciusban: Északnyugaton már kora reggel vastag hópelyhek hullottak, és vékony fehér réteggel borították be az utcákat, réteket.

Forrás Részletes információk: WetterOnline | Facebook


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.