Azonosították az elhunyt magyar származású nőt Németországban, Alsó-Szászországban

Vasárnap (június 9-én) Peine-ban (Niedersachsen) egy magyar származású nő meghalt, miközben megpróbált bemászni egy használtruha-konténerbe. A rendőrség a lakosság segítségét kérte a beazonosításhoz, melyet hétfő délután végül sikerült.
A nőnek beszorult a nyaka a konténerbe

A nyomozók elmondták, hogy a nő vasárnap egy szupermarket parkolójában egy régi ruhás konténer nyílásán próbált bemászni, de a nyaka beszorult.  Egy járókelő talált rá vasárnap, a mentők már csak a halálát tudták megállapítani. A rendőrség nem talált személyi igazolványt vagy hasonló dokumentumokat.

A régi ruhákat tartalmazó konténert lefoglalták, és most tovább vizsgálják. Németországban tilos használtruha konténerekbe mászni!

Forrás: www.braunschweiger-zeitung.de

A nő személyazonossága ismeretlen volt, a helyi rendőrség segítséget kért, ezért megosztotta Facebook oldalán a nő tetoválását a kezén, mely a címlapfotón is látszódik. Ez alapján volt feltételezhető, hogy a nő magyar. Számos vezető német hírportál is beszámolt a tragédiáról és a keresésről.

A sok lakossági segítség után végül hétfő délután sikerült azonosítani az elhunyt nőt. A nő 36 éves volt, magyar állampolgár és Peine-ben élt. A további nyomozás során kiderült, hogy a nő gyermekei magyarországi rokonoknál tartózkodtak és nem voltak veszélyben. A rendőrség közleményben hivatkozik a közösségi médiában tapasztalt nagy, részben országos visszhangra. A nő és az esetlegesen veszélybe került gyermek sorsa iránt érzett széles körű együttérzés mellett több tucatnyi utalás érkezett, amelyek hozzájárultak a nyomozás sikerességéhez.
A nyomozók attól féltek, hogy egy kisgyermeket hagyott egyedül otthon

A rendőrség nem zárta ki, hogy a nő egyedül hagyta a gyermekét a lakásban, és hogy a gyerek veszélyben lehet. A nyomozók később korrigálták a gyermek lehetséges életkorára vonatkozó információkat, miszerint a gyermek egy és másfél év közötti lehet. Korábban a rendőrség azt feltételezte, hogy a gyermek esetleg csak néhány hetes vagy hónapos. A nyomozók ezt a halott nőn lévő friss császármetszési hegre alapozták. Hétfő délután egy szóvivő az NDR Niedersachsennak azt mondta, hogy a heg már begyógyult.

A rendőrség hétfő délután frissítette Facebook bejegyzését:

Az elhunyt nőt azonosították.
Ezzel kapcsolatban szeretnénk megköszönni a számos tippet, még ha nem is tudtunk mindegyikre közvetlenül reagálni! Ezek azonban jelentősen hozzájárultak az azonosításhoz. További információkra tehát már nincs szükség.
Az elhunyt gyermekeit is sikerült felkutatni, nem voltak veszélyben.”
Két tetoválása is volt a nőnek

A rendőrség arany színű nagy medálokkal díszített nyaklánc mellett két tetoválást is fontos azonosító jelnek tart.

A nő jobb felkarján a „KIRA” betűket tartalmazó tetoválás volt, a bal alkarján lévő tetoválásról is közzétettek egy fotót. A rendőrség szerint azon a „SANYI” betűk láthatók.

Az első jelek szerint a szavak esetleg magyar nyelvűek lehetnek, és ebből következően az elhunyt Magyarországról származhatott, vagy kapcsolatban állhatott az országgal, írta az NDR.

A rendőrség nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy ne másszon be senki a használt ruhás konténerekbe, mivel már korábban is haltak így meg. Braunschweigben öt évvel ezelőtt volt egy hasonló eset, amikor egy 43 éves férfi beszorult egy régi ruhás konténer nyílásába és olyan súlyosan megsérült, hogy belehalt. A rendőrség később egy lakáskulcsot talált a konténerben, és feltételezték, hogy a férfi a kulcshoz akart hozzáférni. Emslandban 2013-ban szintén belehalt, amikor megpróbált bemászni egy ilyen konténerbe.

 

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.