Leáll a Flixbus Németországban, Ausztriában és Svájcban

Amikor Merkel kancellár azt kéri az emberektől, hogy ne utazzanak, az természetesen hatással van a keresletre – mondja Schwämmlein, a Flixbus ügyvezető igazgatója. A társaság ezért novemberben teljesen leállítja működését. Reméli, hogy az ünnepek alatt újra indulhat.

A távolsági autóbusz-szolgáltató Flixbus november 3-tól ideiglenesen beszünteti működését Németországban, Ausztriában és Svájcban a Németországban november 2-án életbe lépő új korlátozások miatt.





A Flixtrain távolsági vonat társaság szintén nem működik tovább keddtől, amint azt a Flixmobility cég bejelentette.

Ha a helyzet megengedi, a Flixbus az ünnepekkor szeretné folytatni a működését. “A Flixtrain újra működni fog, amint lehetséges és ésszerű.

André Schwämmlein ügyvezető igazgató szerint a döntés nem könnyű.Végül is a szállítási módjaink a legbiztonságosabb közlekedési módok még koronavírus idején is. Ennek ellenére reagálni kell a jelenlegi helyzetre.”

A társaság már tavasszal is bezárt ugyan ezen okokból. “Nyáron ismét működésbe állítottuk a hálózatunk felét. Az igényeket folyamatosan figyelemmel kísérjük” – mondta Schwämmlein.

Már októberben azonban újra “csökkent az utazási vágy“. “Jelenleg 30% körül működünk, de ismét teljesen leállunk, mert a politika azt akarja, hogy ne utazzanak az emberek.”





A vállalat szerint a Flixtrain szerette volna fenntartani a minimális vonatforgalmat, de ez nem lett volna gazdaságos.  A Deutsche Bahn AG viszont nagyrészt korlátozások nélkül tartja fenn a működését.

FORRÁS: www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.