Németország: áprilisban is folytatódnának a lezárások egy tervezet szerint

Lezárás Németországban áprilisban

Egy tervezet alapján a lezárások Németországban áprilisban is folytatódnak, döntés hétfőn várható. Regionális különbségek lesznek, vagyis “nyitás bizonyos feltételekkel”, vagyis sok teszteléssel.

A jelenlegi lezárások egy tervezet szerint áprilisban is folytatódnak, egyes hírek szerint április 18-ig.

Pontos dátum még nem ismeretes, az információ egy kormány közeli forrásból származik. A tervezetet hétfőn tárgyalja Merkel és a tartományi vezetők.

Konkrét nyitásokat nem terveznek, azonban a tervezetben az áll, hogy lehetővé kell tenni a tartományokban és régiókban az “ideiglenes mintaprojekteket” annak érdekében, hogy így szigorú intézkedések és tesztelés mellett megnyithassák a közélet egyes területeit.

Ami azt jelenti, hogy a negatív teszt-eredménnyel rendelkezőknek megnyílhatnak bizonyos helyek, szempont lehet egy alkalmazás is, ami a kontakt-követést segíti elő.

Erre példa Tübingen (BW), ahol a mozikat is megnyitották a negatív teszttel rendelkezők számára egy mintaprojekt keretében.

A tervezet azt is fontolóra veszi, hogy a polgároknak lehetővé tegyék az országon belüli utazást az “kontaktszegény nyaralás” elve alapján, ami főleg a teszt-rendszer alkalmazását jelentené.

A beutazásnál kötelezővé tennék a tesztelést és a karantént, függetlenül attól, melyik országból utazik be valaki. Ez rosszul érintenéMallorcára utazókat, ahova most sokan foglaltak utazást, mivel nemrégen került le Németország rizikó-listájáról.

A munkahelyeknek heti két ingyenes gyostesztet kellene biztosítani a tervek szerint a munkavállalóik számára március végétől.

Lauterbach, a német egészségügyi szakértő és politikus szigorú lezárást tanácsol április közepéig, amíg a tesztelések az iskolában is lehetővé válnak.

Merkel a pénteki oltás-csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy sajnos be kell húzni a vészféket, vagyis nyitásokra ne számítsunk.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.