Letartóztatták a “Querdenken” német koronaellenes mozgalom alapítóját csalásért

Letartóztatták a német koronaellenes mozgalom alapítoját

Szerdán a rendőrök házkutatást tartottak Michael Ballweg, az „Querdenken“ koronaellenes mozgalom alapítójának lakásában és üzlethelyiségében. A gyanú szerint hatszámjegyű összeget csalt ki támogatóitól. A mozgalom számos hatalmas megmozdulást szervezett Németország szerte a járványügyi lezárások és az oltások ellen.
A rendőrök Stuttgartban letartóztatták aQuerdenkenkoronaellenes mozgalom alapítóját, Michael Ballweget.

Baden-Württemberg tartomány fővárosának ügyészsége a rendőrséggel közösen kiadott közleményében közölte, hogy a 47 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy 2020. májusa óta nyilvános felhívásokkal gyűjtött pénzt, és megtévesztette az adományozókat a tervezett felhasználással kapcsolatban. Csalással és pénzmosással vádolják.

A stuttgarti “Querdenken” mozgalom nem csak Stuttgartban, de Berlinben és Németország szerte is folyamatosan szervezte a koronaellenes tüntetéseket az elmúlt két évben és hatalmas tömegeket mozgatott meg. Az utóbbi időkben a mozgalom tüntetéseit rendszeresen betiltották azzal az indokkal, hogy a tüntetők nem tartották be a járványügyi szabályokat. A tüntetéseket az a vád is érte, hogy a szélső jobboldal gyülekezőhelye is lett.

2020-ban Berlinben több ezres tüntetést oszlattak fel, mert a résztvevők nem hordtak maszkot és nem tartották be a szükséges távolságot

2020. decemberében Baden-Württemberg belügyminisztériuma bejelentette, hogy a titkosszolgálat megifgyelés alá veszi a mozgalmat azzal a váddal, hogy a mozgalom egyre radikálisabb és szélsőséges elemeket vonz.
2021. májusában a mozgalom YouTube csatornáját a Querdenken711-et törölte a YouTube, azzal indokolva, hogy olyan tartalmakat töltött fel, amely hamis információkat közöl, melyek a YouTube előírásait sértik. Legutóbb a mozgalomnak állítólag kb. 75 000 követője volt.

A mozgalmat először figyelmeztették, majd a további videók feltöltését tiltották le. Ezt azonban sikerült megkerülniük és továbbra is töltöttek fel tartalmakat egy másik csatornára. Ezután törölte őket a YouTube.

Most Ballweg-et azzal vádolják, hogy nagyobb hatszámjegyű összeget gyűjtött össze a koronaintézkedéseket kritizáló „Querdenken” mozgalom adományozására irányuló felhívásokkal, és ezeket helytelenül használta fel saját maga számára.

Két lakásban és üzlethelyiségben tartottak házkutatást szerdán. Az elkobzott bizonyítékokat most értékelik. A gyanús vagyontárgyakat lefoglalták.

A Welt német magazin szerint korábban a megfigyelők többször meggyanúsították, hogy a vállalkozó saját anyagi gyarapodására használja fel az „Querdenken” mozgalmat.
Giulia Silberberger aktivista, aki a „Der goldene Aluhut” kezdeményezéssel kampányol az összeesküvés-elméletek ellen, már 2020-ban feljelentette Ballweget adócsalásért. Michael Blume baden-württembergi antiszemitizmus-biztos nemrégiben kereskedelmi csalással vádolta meg Ballweget.

Az „Querdenken” mozgalom rendszeresen felszólított különféle csatornákon, hogy utaljanak át pénzt, többek között Ballweg alapító privát számlájára is.

A mozgalom honlapján ez állt: “Kérjük, a tárgyban tüntesse fel azt, hogy adományozás“.

Idén májusban a Volksbank állítólag Ballweg több számláját is megszüntette. A „Querdenken” honlapján a mozgalom kriptovalután keresztüli támogatásának lehetőségét hirdetik.

Ballweg nyilvánosan többször kijelentette, hogy tevékenysége minden jogszabályi előírásnak megfelel, és az adományokból származó bevételt magáncélra nem használta fel.

Ralf Ludwig, az “Querdenken” mozgalom ügyvédje szerdán a Telegramon azt írta, hogy a Ballweg elleni vádak kitaláltak, és hogy a vállalkozót politikai tevékenysége miatt támadják. Fontosnak tartja, hogy egy jogellenes államban is legyen lehetőség a fellebezésre és a jogi eljárásokra.

Forrás Foto 

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk

Szakmánkénti minimálbérek Németországban

Szakmánkénti minimálbérek Németországban
Oktatás és képzés (Ausbildung és Weiterbildung) A képzésben és továbbképzésben dolgozók országszerte óránként legalább ...
Elolvasom

A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban I.

A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban I.
2020.03.25 A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban Otthon maradhatok? Akkor ...
Elolvasom

Német családi pótlék ügyintézés – Nyáry Gusztáv bemutatkozása

Német családi pótlék ügyintézés - Nyáry Gusztáv bemutatkozása
Tisztelt Olvasó! Németországban élő magyarokat ill. Magyarországon élő családjukat segítem elsősorban német családi pótlék ...
Elolvasom

Németország – Az orvosok szövetsége enyhítéseket követel a koronavírus miatt hozott korlátozásokban

Németország - Az orvosok szövetsége enyhítéseket követel a koronavírus miatt hozott korlátozásokban
A koronavírus fertőzés egyre jobban terjed, de az intenzív ápolást igénylő betegek és ...
Elolvasom

Mit kell tudni a Kurzarbeit-ról Németországban – összefoglaló

Mit kell tudni a Kurzarbeit-ról Németországban - összefoglaló
Kinek kell a Kurzarbeitergeld-et megigényelnie? A Kurzarbeitergeld-et általában a munkaadó igényli meg, úgy, hogy ...
Elolvasom

Legoland és üdülőközpont Bajorországban

Legoland és üdülőközpont Bajorországban
Cim: Legoland-Allee 3, 89312 Günzburg, Bajorország A Günzburgi Legoland a dániai LEGO cég élményparkja, mely Németországban, Günzburgtól nem messze található. A ...
Elolvasom

Néhány alapvető tudnivaló a Kurzarbeit-ról Németországban – ez most sokakat érint

Néhány alapvető tudnivaló a Kurzarbeit-ról Németországban - ez most sokakat érint
“Kurzarbeitergeld” és segély-csomag a koronavírus miatt: ezek érvényesek a munkavállalókra és a vállalkozókra A politika ...
Elolvasom

A 15 legfotogénebb kisváros Németországban

A 15 legfotogénebb kisváros Németországban
A német kisvárosok unalmasak lennének? Vannak köztük világhírűek, amik többet kínálnak, mint szűk ...
Elolvasom

Hét alapszabály a német családi pótlékkal kapcsolatban

Hét alapszabály a német családi pótlékkal kapcsolatban
7 alapszabály a német családi pótlékkal kapcsolatban – minden más állítás hamis! Mi az ...
Elolvasom
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.