Németország: a szakemberek lezárásokat javasolnak

Lezárásokat követelnek a szakemberek Németországban

Karl Lauterbach egészségügyi szakértő és politikus azonnali iskolazárást követel, legalább húsvétig. Főleg a nemrég megjelent vírus mutánsok miatt, melyek a fiatalok között gyorsan terjed. Az intenzív osztályon dolgozók is a lezárásokat szorgalmazzák.

Az iskolák több tartományban is tovább nyitnak a héten, habár tesztelésre még sok helyen nincs lehetőség.

A szakértő szerint csak ott volna szabad megengedni a nyitást, ahol a heti kétszeri gyors-tesztelésre lehetőség van.

Lauterbach elmondta:

Hiba volt az iskolákat ott megnyitni, ahol nincs lehetőség a rendszeres tesztelésre. Húsvétig be kellene tanítani a tanárokat és más iskolai személyzetet a gyors-tesztek elvégzésére, hogy minden iskolást tesztelni tudjanak. Nagy esély van a vírus mutáns gyors továbbterjedésére.
Legalább április 1-ig tartó lezárásokat akarnak az intenzív osztályokon dolgozók

Máskülönben a harmadik hullámot nem tudjuk ellenőrzés alatt tartani, vagy csak nehezen. Nem csak a korona megbetegedésekről van szó, hanem egyéb megbetegedések miatti operációkról is.

– mondta a Divi elnöke, Gernot Marx.

Jelentős személyzeti problémák is jelentkezhetnek a kórházakban, több dolgozó is küzd pszichikai, fizikai és érzelmi problémákkal.

Korábbi elképzelések szerint az AstraZeneca vakcinával akarták az oltási tempót felgyorsítani, így akarták elérni szeptemberig a 80%-os átoltást Németországban.

A mai napon Németország kivizsgálás miatt felfüggesztette az AstraZeneca vakcinával való oltást, a WHO kedden hoz döntést ez ügyben.

Hogy a jövőben Németországban ha vissza is állítják a vakcina használatát, milyen hatása lesz a társadalomra, mennyire rendült meg a bizalom a vakcinában, nem lehet tudni.

Lauterbach elítéli a vakcina leállítását

Karl Lauterbach egészségügyi szakértő egy interjúban elmondta, hogy másképp döntött volna és sajnálatosnak tartja, hogy emiatt az emberek elveszthetik a bizalmukat egy jó vakcinában. Véleménye szerint pár nap múlva az oltások tovább folytatódhatnak az AstraZeneca-val.

Karl Lauterbach interjú

Több szakember is kritizálta az egészségügyi miniszter döntését, mondván számos más orvosság is piacon van, ami komoly mellékhatásokat eredményez, (pl. a fogamzásgátlók is okoznak vérrögösödést) mégsem vonják be.

Bajorországban több városban is ismét lezárásokat kellett bevezetni a megnövekedő járványügyi számok miatt, ilyen Regensburg, Straubing és Fürth, Nürnbergben március 16-tól.

Címplapfoto Forrás 1 Forrás2 Forrás3


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.