Mándoki László az “Év vállalkozója” kitüntetésben részesült Bajorországban

Leslie Mandoki zenészt az “Év vállalkozója” díjjal tüntették ki Bajorországban. Magas rangú személyiségek és társak voltak jelen.
Mándoki László Németországban élő zenei producert, zenészt és zenekarvezetőt nemrégiben a starnbergi Mittelstands-Union az “Év vállalkozója” címmel tüntette ki. A meghívott vendégek között Andechsben a politika, az üzleti élet, a művészet és a társadalom magas rangú személyiségei, köztük számos társ és barát is tiszteletét tette, akik Mandokit “hídépítőként” tisztelik.

Peter Maffay (eredeti neve Makkay) Brassóban született, magyar-német felmenőkkel rendelkező zenész, komponista, zenei producer, 1963-ban érkezett szüleivel Bajorországba, valamint honfitársa Steingart Gábor is dícsérte a díjazott vállalkozói génjét, amelyet magában hordoz és megél, így példaképpé válik.
Erich Sixt vállalkozó Mandokit féktelen optimizmussal, életörömmel és erővel rendelkezőnek jellemezte. Ilse Aigner, a bajor tartományi parlament elnöke méltatta zenéjét, amely olyan, mint egy tűzijáték, Steffen Kampeter, a Német Munkaadók Szövetségének (BDA) ügyvezető igazgatója pedig kiemelte, hogy a starnbergi térség tele van vállalkozói személyiségekkel – a verseny kemény volt.

Mandoki, a hálózatépítő, a legtöbbet hozza ki a lehetőségeiből és az emberek összehozására való képességéből. Ez már segített neki abban, hogy változást érjen el – a zenében és a művészetben, de az üzleti életben és a politikában is.

Mandoki boldog volt és megtiszteltetésnek tartotta a díj elnyerését.
Jelenleg nehéz időket élünk, és a világot válságok labirintusának érezzük, amelyben iránytű nélkül bolyongunk.

Elgondolkodik azon, hogy lehet-e egyáltalán ünnepelni ilyen időkben, de saját magának válaszol:

Nagyon megérintettek azok a lehetőségek, amelyeket illegális bevándorlóként kaptam szeretett Németországomban. Nem volt több, mint egy zenei vízióm, egy 22 éves menedékkérő, aki egy szót sem beszélt németül.

– mondta az ntv.de-nek. Hangsúlyozza, hogy művészként és szabad gondolkodóként megengedték neki, hogy megélje az álmait és szabadon fejlődjön.

Csodálatos lehetőségeket kaptam itt Németországban, és ezért rendkívül hálás vagyok. Ezért minden okom megvan az ünneplésre.

A Berliner Morgenpost így számolt be a díjátadásról:

Leslie Mandoki, a neves zenei producer, zenekarvezető és zenész szerdán a felső-bajorországi Klostergasthof zu Andechsban a MittelstandsunionAz év vállalkozója” címmel tüntette ki. A díjat a 70 éves magyar származású férfi a zeneiparban és vállalkozóként elért eredményeiért kapta.
Az ünnepségen a politika, az üzleti élet, a művészet és a társadalmi elit személyiségei vettek részt. A vendégek között voltak Leslie Mandoki régi útitársai és személyes barátai is. A díjátadó szónokai Ilse Aigner, az Országgyűlés elnöke, Erich Sixt, neves üzletember és Peter Maffay voltak.

Magas rangú személyiségek tisztelegnek Leslie Mandoki előtt

Olyan miniszterelnökök, mint Markus Söder bajor miniszterelnök, Daniel Günther Schleswig-Holstein tartomány miniszterelnöke, Reiner Haseloff Sachsen-Anhalt miniszterelnöke és Michael Kretschmer Sachsen minszterelnöke méltatták Mandoki munkásságát, és számos jóakaró csatlakozott hozzájuk, köztük Steingart Gábor, aki Mandokit a zenei világ szerves részeként és példamutató üzletemberként méltatta.

Steingart Gábor magyar származású német újságíró, szerkesztő és vállalkozó, aki 2001-2007-ig a Spiegel német lap berlini központi irodájának vezetője volt, majd a washingtoni irodának 2010-ig.

Ilse Aigner német CSU politikus kiemelte Mandoki sokoldalúságát a színpadon, Steffen Kampeter a Német Munkaadói Szövetségtől pedig a díj regionális jelentőségét hangsúlyozta.

Leslie Mandoki méltósággal vette át a díjat, és a globális kihívásokról elmélkedett. A válságok közepette megkérdőjelezte az ünneplés helyénvalóságát. Számára a kitüntetés az alázat és az elismerés pillanata volt Németország számára, amely az 1970-es években illegális bevándorlóként lehetőséget adott neki, hogy megvalósítsa művészi álmát.

Mándoki sokoldalú személyiség – művész, zenész, producer, hálózatépítő, vizionárius, ösztönző és üzletember egyben.

Az eseményről több német és számos magyar magazin számolt be.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.